Op deze pagina delen we goede voorbeelden en activiteiten van de verschillende BeweegKuurteams in het land. Laat je inspireren door wat anderen al voor je hebben bedacht!

Heb je ook een mooi initiatief, dat je graag met je collega BeweegKuur-uitvoerders wilt delen? Stuur het naar info@huisvoorbeweging.nl

  • Sportcentrum Leef! in Olst-Wijhe investeerde in maatschappelijk ondernemen met de BeweegKuurGLI. Lees hier hoe ze dat hebben gedaan. Dat dit een echte ‘good practice’ is blijkt bijvoorbeeld uit deze prachtige bedankbrief van Margot Lammers, die in oktober 2019 startte met de BeweegKuurGLI en uit deze ingezonden brief  in de Flair van begin december 2020.
  • De BeweegKuurGLI-teams van het EMC Nieuwegein en Stichting Gezondheidscentrum Mondriaanlaan
    sturen wekelijks een nieuwsbrief aan hun BeweegKuurGLI-deelnemers met elke week een thema of voorbeeld om aan hun leefstijl te werken.
  • Diëtistenpraktijk Eetstijl uit Dodewaard heeft voor de BeweegKuurGLI-deelnemers een speciale poster gemaakt ‘Gezonde leefstijladviezen ten tijde van corona maatregelen’.
  • Yorbody Fysiotherapie heeft voor hun BeweegKuurGLI groepen thuisoefeningen ontwikkeld en online gezet. Elke dag een oefening. Leuk en makkelijk uitgelegd. Er staan inmiddels 24 oefeningen online.
  • Fysiotherapie Sminia heeft voor hun deelnemers aan de BeweegKuur filmpjes opgenomen over slaap en het belang daarvan. Mooi voorbeeld om contact te houden met de deelnemers. In het tweede filmpje is informatie over voeding opgenomen. In de volgende filmpjes zijn thuis-workouts opgenomen om de deelnemers handvatten te geven om, ook ten tijde van de corona maatregelen, aan voldoende beweging te komen (beweegnorm: 150 minuten per week). Workout 1, Workout 2, Workout 3, Workout 4, Workout 5 (stoel) en Workout 6 (stoel).

 

X
X