Laatste nieuws

LEEF! Bedankt voor de BeweegKuur GLI!

Eind juli 2020 ontving Sportcentrum Leef uit Olst Wijhe deze hartverwarmende bedankbrief van Margot Lammers, deelneemster aan de BeweegKuur GLI sinds oktober 2019.

Hierbij wil ik graag het team van Leef! bedanken voor de fijne begeleiding tijdens de BeweegKuur GLI.

Na een motiverend intakegesprek met Michel Vierwind in september vorig jaar, heb ik de keuze gemaakt om deel te nemen in de 3e groep BeweegKuur GLI die in oktober 2019 van start ging. Het is een groep met 12zeer verschillendedeelnemers, die elk hun eigen motivatie hebben om mee te doen.

Aangezien de akelige feiten (overgewicht en “0” conditie) al snel boven tafel zouden komen, ben ik vóór het officiële meetmoment alvast begonnen met het aanpassen van mijn voedingspatroon. De eerste 5 kilo waren er af (!) toen ik bij beweegcoach Marcel Oosterbroek op de weegschaal ging staan. Het gesprek met Marcel over mijn ‘beweeg-gedrag’ was goed, maar confronterend… De hoogste tijd om er iets aan te doen. Marcel laat weinig ruimte voor ‘mitsen en maren’, gewoon ‘aan de bak’ dus.

Het gesprek met dietiste Mirka Bergboer verliep eveneens prettig. Geen verplichting om over te gaan op wortels en sla. Mirka gaf inzicht in ingeslopen gewoontes qua eten en goed toepasbare tips om net datgene in je dagelijks eetpatroon te veranderen waardoor succes met afvallen zal volgen.

In het gesprek met Daan Damveld, leefstijlcoach, werden de belemmeringen besproken die er zouden kunnen zijn om je leefstijl aan te passen naar een gezondere leefstijl. Erg fijn om te horen dat datgene wat je ‘tegenhoudt’ heel herkenbaar is, maar ook gemakkelijk om te draaien is naar een positieve, oplossingsgerichte houding.

Bij het bezoek aan de sportschool is er vrijwel altijd gelegenheid voor een gesprekje aan de balie. Michel vraagt altijd vrolijk hoe het gaat en geeft complimenten over je inzet en motivatie. Dat is bijzonder en wordt gewaardeerd!

Om je doel te bereiken moet je natuurlijk zelf aan de slag, maar met zo’n team achter je wordt het ‘lijden’ een stuk draaglijker.
Het resultaat is er: ik begon vorig jaar september met een BMI van ruim 35 en inmiddels (30 kilo lichter) is mijn BMI 25. Ik voel me veel fitter en beter in mijn vel. Bovendien bleek bij een algemeen bloedonderzoek dat diverse belangrijke waardes een grote verbetering laten zien ten opzichte van september 2018. De dosering van door mij gebruikte medicatie in verband met een te trage schildklier wordt sinds afgelopen april met kleine stappen verlaagd.

In de Corona tijd werd het naar de sportschool gaan helaas tijdelijk onmogelijk. Gelukkig heeft het team van Leef!, zo snel als toegestaan was, een oplossing gevonden door de overkapping te plaatsen en in de maand daarna mocht er, onder voorwaarden, ook binnen weer gesport worden. Van de geplande groepsbijeenkomsten voor de BeweegKuur GLI zijn er 2 niet doorgegaan vanwege Corona. Dat is jammer, maar contact en ondersteuning ‘op afstand’ bleef mogelijk.

In de maanden dat de sportschool verplicht gesloten was, werd ik gebeld door Marcel en kon ik op hem rekenen voor een thuis-sport schema. Via het Leef! Sportcentrum Olst-Wijhe Portaal werden zeer regelmatig links doorgestuurd met internet-fitnessprogramma’s en er werd zelfs een abonnement aangeboden op “Fit-Snacks”, tevens via internet. Vanaf het moment dat het volgens de corona-regels mocht, heb ik gebruik kunnen maken van de Personal Training credits, aangeboden aan elke BeweegKuur GLI deelnemer en als compensatie voor de abonnementhouders.

Daan informeerde per mail naar mijn voortgang en gaf aan dat hij bereikbaar was voor hulp en ondersteuning.
Ook met Mirka had ik contact over mijn voeding. Ik heb haar per mail een paar keer om advies gevraagd en ontving binnen zeer korte tijd antwoord van haar.

Ik ben jullie erg dankbaar voor deze ondersteuning en ga vol vertrouwen in oktober het 2e jaar van de BeweegKuur GLI in.

Met vriendelijke groet, Margot Lammers

X
X