Over Workshops en Trainingen

Onze workshops en trainingen zijn gericht op medewerkers en professionals. Onze kernwaarden beweging, energie, verbondenheid, plezier en creativiteit komen hierin volop tot hun recht.

In de workshops staat actieve deelname centraal. Het trainen van theorie en praktijk vindt gelijktijdig plaats, er is ruimte voor gesprek en discussie en het oefenen en verbeteren van kennis en vaardigheden. Het accent ligt op kennisdeling, energie en interactiviteit. De deelnemers leren van elkaar door bewust ingebrachte interactiviteit.
Onze workshops variëren van 1 uur tot maximaal 2 dagdelen. In overleg bepalen we de duur van een workshop.

Onze trainingen karakteriseren zich op dezelfde wijze. Het verschil is dat een training minimaal één dagdeel duurt (vaak langer, tot een week), waarin dieper op een bepaald thema of vakgebied wordt ingegaan. De trainingen hebben tot doel om de vaardigheden en deskundigheid van deelnemers te vergroten. Voor het trainen en eigen maken van nieuw gedrag is meer tijd nodig. Daarom duurt een training langer en is aan een training vaak een terugkombijeenkomst gekoppeld. In de tussentijd kan een deelnemer in de praktijk het nieuwe gedrag oefenen en inslijpen en daarop reflecteren tijdens de terugkombijeenkomst. De trainingen worden begeleid door experts (praktisch en inhoudelijk).

De verschillen tussen een workshop en een training zitten dus vooral in de duur van de sessies en in de diepgang en breedte van het thema. We kunnen vrijwel alle thema’s in de vorm van een workshop, training of train-de-trainer aanbieden.

Om de impact van ons werk en onze trainingen te vergroten bieden we ook train-de-trainer cursussen aan. Een cursus volgen is één ding, maar vervolgens het geleerde overbrengen aan collega’s en vrijwilligers, is iets anders. Tijdens een train-de-trainer leer je hoe je zelf een effectieve en interactieve trainingssessie kunt voorbereiden en verzorgen.

Wij kunnen workshops en trainingen verzorgen voor uiteenlopende groepen (toekomstige) professionals en vrijwilligers. Inhoudelijk sluiten ze aan bij ons interventieaanbod op deze website. De workshops en trainingen worden zoveel mogelijk in overleg en op maat aangeboden.

Heb je interesse in een workshop of training of heb je vragen hierover? Neem dan contact op met info@huisvoorbeweging.nl

Ter inspiratie hebben we een aantal thema’s uitgewerkt die relevant kunnen zijn voor kinderopvang organisaties, maar laat je vooral niet beperken door deze voorbeelden!

Huis voor Beweging is voor trainingen en deskundigheidsbevordering vrijgesteld van btw onder de onderwijsvrijstelling en is geregistreerd bij het CRBKO.

X
X