Over onze Interventies

Wil je als professional in de kinderopvang bewegen stimuleren onder (jonge) kinderen en ben je op zoek naar een geschikte, werkzame methode? Of zoek je een aanpak om bepaalde effecten te behalen, zoals minder overgewicht, een betere gezondheid of betere leerprestaties? Huis voor Beweging heeft hiervoor allerlei interventies, trainingen en workshops ontwikkeld, gericht op professionals in de kinderopvang, waarbij soms ook de sociale omgeving van de kinderen wordt betrokken om een nog beter effect te verkrijgen. Daarbij staan creativiteit, verbondenheid, energie en plezier in bewegen altijd voorop.

Wil je zo’n nieuwe beweeg- of leefstijlinterventie leren toepassen? Werk je als professionals op een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een voorschool of consultatiebureau met de allerkleinsten, met kinderen of met jongeren?
Hieronder vind je verschillende beweeg- en leefstijlinterventies, die geschikt zijn voor jou en jouw doelgroep. Gekoppeld aan deze interventies bieden wij praktijktrainingen aan, waarmee je de kwaliteit van de uitvoering van de interventies kunt verbeteren. Na het volgen van één van deze trainingen kun je alles wat je geleerd hebt direct in de praktijk gebruiken. Geen theorie aan tafel, maar leren door te doen, te ervaren en daarna gelijk in je eigen praktijk toe te passen.

Huis voor Beweging is voor trainingen en deskundigheidsbevordering vrijgesteld van btw onder de onderwijsvrijstelling en is geregistreerd bij het CRBKO.

 • Beweegkriebels
  gericht op het aanbieden en het ontwikkelen van een leuk, verantwoord en nieuw beweegaanbod voor jonge kinderen
 • Beweegkanjers
  gericht op sociaal emotionele ontwikkeling en plezier in bewegen van kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar
 • Beweegplezier vanaf 4
  gericht op meer bewegen voor kinderen van 4-12 jaar in de professionele opvang
 • Een Gezonde Start
  gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden over voeding, beweging en opvoeding van kinderen van 0-4 jaar
 • Natuursprong
  gericht op het organiseren van beweegactiviteiten in de natuur voor groepen kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar

 

X
X