Over Leefstijlinterventies

Over Leefstijlinterventies

Huis voor Beweging implementeert verschillende (gecombineerde) leefstijlinterventies. Deze zetten we uit via de train-de-trainer, trainingen en workshops om de kwaliteit van de lokale uitvoering te ondersteunen. Tevens verspreiden we cursusmaterialen en andere ondersteunende producten, die de lokale uitvoering vergemakkelijken. Kijk bij de betreffende leefstijlinterventies en in onze webshop welke op maat ondersteuning we kunnen bieden bij de uitvoering van jouw interventie.

Twee typen interventies
In ons aanbod onderscheiden we twee typen interventies: de leefstijlinterventies en de Gecombineerde LeefstijlInterventies (GLI). Een leefstijlinterventie is een planmatige en doelgerichte aanpak om het gedrag van burgers te veranderen en hun omstandigheden te beïnvloeden, met als doel  gezondheid te bevorderen en/of ziekte te voorkomen. Daarbij gaat het om verandering van de levensstijl, bijvoorbeeld een gezonder dieet of meer bewegen. Tegenwoordig worden echter steeds vaker leefstijlinterventies gecombineerd voor een beter en duurzaam effect. Een GLI bestaat uit interventies op het terrein van eten, bewegen én gedrag. Het heeft als doel om gezond gedrag te bevorderen en te behouden op meerdere vlakken. De BeweegKuurGLI wordt in deze vorm vaak ingezet bij mensen met overgewicht of obesitas.

Erkende interventies
Veel van onze interventies zijn beoordeeld en erkend volgens een landelijk afgesproken beoordelingssystematiek. Hiermee streven wij naar kwaliteitsverbetering van onze interventies in de diverse werkvelden. Onze erkende sport- en beweeginterventies zijn te vinden via www.sportenbeweeginterventies.nl.  Deze database is onderdeel van de landelijke interventiedatabase gezond en actief leven. Voor erkende interventies is het vaak mogelijk om voor bepaalde subsidies in aanmerking te komen.

Interventies Huis voor Beweging
De volgende interventies van Huis voor Beweging hebben een erkenning.

  • Beweegkriebels (erkenning: Goed Onderbouwd)
  • Beweegpret 55+ aan Zet (erkenning: Goed onderbouwd)
  • Wereldmeiden-Wereldgozers: (erkenning: Goed onderbouwd)
  • Beweegkuur (erkenning: Eerste aanwijzingen voor effectiviteit)
  • RealFit (erkenning: Goede aanwijzingen voor effectiviteit)
  • Beweegplezier vanaf 4 (erkenning: Goed Beschreven)
  • Natuursprong (erkenning: Goed Beschreven)

Huis voor Beweging is voor trainingen en deskundigheidsbevordering vrijgesteld van btw onder de onderwijsvrijstelling en is geregistreerd bij het CRBKO

X
X