Over Een Gezonde Start

‘Een Gezonde Start’ is onderdeel van de Gezonde Kinderopvang’

Elk kind verdient een gezonde start

Jonge kinderen verdienen gezonde eerste levensjaren. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Een Gezonde Start is een unieke scholing voor pedagogisch medewerkers over gezond opvoeden in de kinderopvang. Bij de scholing Een Gezonde Start hoort een train-de-trainer die een (staf)medewerker opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s. Lees meer

Iedere organisatie een eigen coach Gezonde Kinderopvang

In de tweedaagse train-de-trainer Een Gezonde Start (EGS) leren deelnemers werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang. Verder oefenen zij trainings- en communicatievaardigheden en doen ze actief kennis op over leefstijl. Na afloop weten deelnemers hoe je de aandacht voor gezondheid en leefstijl effectief borgt in de dagelijkse praktijk. Ook wordt de coach Gezonde Kinderopvang opgeleid om de scholing aan collega’s te kunnen geven.

De scholing Een Gezonde Start bestaat allereerst uit drie basismodules. Hierin reflecteren de deelnemers op hun eigen leefstijl, gezonde leefstijl in hun organisatie en de interactie met kinderen en ouders. Daarnaast kunnen kinderopvangorganisaties zich naar keuze verdiepen met de themamodules: voeding, beweging, gezond gewicht en veilig gedrag & veilige omgeving.

De interventie ‘Een Gezonde start’ is erkend als Goed Beschreven in de databases met Sport- en beweeginterventies van Kenniscentrum Sport en Centrum Gezond Leven.

Menu
X
X