Kriebelkruipen op het gras,
Spetterspatten in een glas,
Binnen dansen met de poppen,
Achter in de tuin verstoppen,
Kijk dit wordt een tenthotel,
Fietsen, fietsen, razendsnel,
Stil zijn? zitten? Ik krijg jeuk,
Geef mij maar Beweegkriebels, die zijn leuk.

Beweegkriebels gaat over bewegen met jonge kinderen, over een actieve leefstijl en over het aanbieden van beweegmogelijkheden aan jonge kinderen. Beweegkriebels inspireert, enthousiasmeert en informeert.
Zowel voor ouders en professionals vind je hier informatie over bewegen met jonge kinderen, tips, ideeën, materialen en informatie over onze trainingen.

Drieluik Beweegkriebels

De interventie Beweegkriebels is in 2020 opnieuw erkend als Goed Onderbouwd in de databases met Sport- en beweeginterventies van Kenniscentrum Sport en Bewegen en Centrum Gezond Leven.

Filmpjes Spelenderwijs bewegen met baby, dreumes en peuter

In 6 korte filmpjes zie je hoe er gewerkt kan worden volgens de methode Beweegkriebels in de gezonde kinderopvang. De filmpjes zijn te gebruiken om professionals en studenten werkend met 0-4 jarigen te inspireren om meer met bewegen te doen in de praktijk maar ook voor bewustwording bij ouders over het belang van bewegen voor jonge kinderen. De filmpjes kunnen worden verwerkt in lesmateriaal, trainingen, workshops of ouderbijeenkomsten. De  verschillende losse filmpjes gaan in op de volgende thema’s:

  • Introductie (hierboven getoond)
  • Spelen en ontdekken
  • Bewegen
  • Motorische ontwikkeling
  • Bewegen in het dagritme
  • Buiten spelen

De filmpjes staan op een usb-stick verpakt in een doosje. Deze is te koop in onze webshop.

Beweegkriebels draagt bij aan het werken aan Gezonde Kinderopvang. Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. De partners van Gezonde Kinderopvang ondersteunen kinderopvangorganisaties met een scholing en een praktische aanpak. Daarmee werken organisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Kijk op www.gezondekinderopvang.nl voor meer informatie over Gezonde Kinderopvang.

X
X