Bewoners van het Huis

Yrsa Wagemaker

Beweeg, leer en creëer!

vvbfoto Natuursprong 2 IMG_8661Drs.Y.O.Wagemaker
M: 06 53 21 98 79
E: Yrsa@huisvoorbeweging.nl
Tw: HuisvBeweging
L: www.linkedin.com/in/yrsawagemaker

 

 

Huis voor Beweging
Na heel wat jaren met passie en enthousiasme bij het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (nu: KennisCentrum Sport) te hebben gewerkt, werk ik nu samen met Monique Hampsink in ons bedrijf: Huis voor Beweging. Huis voor Beweging geeft mij energie om kansen en mogelijkheden te benutten op het gebied van bewegen, gezondheid, leefstijl en productontwikkeling en met deze kansen en mogelijkheden anderen verder te helpen in hun ontwikkelproces.

Wat vooraf ging
Met twee ouders als vakleerkracht wist ik al heel vroeg wat ik ging worden: gymjuf. Na het VWO werd het dan ook de Sportacademie in Den Haag. Een geweldige opleiding waarin sporten, sociale contacten en leren over bewegen op de voorgrond stonden. Na de ALO ben ik verder gegaan met Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Na te hebben gewerkt als skilerares, turntrainer, ouder-en-kind gymjuf en inval-vakleerkracht lichamelijke Opvoeding kwam ik terecht bij BRES (Beweging, Recreatie En Spel).
Daar is mijn omschakeling van prestatiesporter naar samen sporten, speels sporten & recreatief bewegen echt begonnen. Daar ben ik begonnen anderen op te leiden en het geweldige vak van opleiden en trainen eigen te maken.
Na het opgaan van BRES in NISB heb ik ruim 15 jaar bij NISB gewerkt in veel verschillende projecten, processen en campagnes. Ik heb veel trainingen mogen geven en veel nieuwe trainingen en producten kunnen ontwikkelen.
Na het volgen van de post HBO opleiding ‘Trainen en coachen met hart en ziel’ ben ik ook gaan coachen en trainen op het persoonlijke vlak.
Nu voer ik beide (en meer) uit binnen ons eigen bedrijf: Huis voor Beweging. Een geweldig mooi bedrijf waar ik, ook nu weer, elke dag met passie en enthousiasme werk.

Mijn energie haal ik uit
Mensen, sporten, vrienden & familie, reizen, spelen & bewegen, trainen & opleiden en Huis voor Beweging

NISB
Mei 2013
“Ruim tien jaar heeft Yrsa bij NISB samen met professionals uit het werkveld gewerkt aan de opzet en uitvoering van succesvolle interventies zoals Beweegkriebels, Beweegplezier en Natuursprong. Door een koerswijziging van NISB waarin wij ons positioneren als onafhankelijk kennisinstituut past het uitvoeren van interventies niet meer bij ons. Wij zijn blij dat Yrsa deze veelgevraagde scholingen en projecten wil continueren in haar bedrijf Huis voor Beweging. We weten daardoor zeker dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en wensen Yrsa heel veel succes met haar onderneming. “

Remco Boer
directeur-bestuurder NISB

 

Delen:     
Facebooktwitter

Login