Over Sporten in de BSO

Bewegen is fijn, plezierig en gezond.
Kinderen willen graag bewegen, dus waarom niet sporten en bewegen op school of in de buurt van school of de BSO-locatie?

Maar…. hoe verzorg je op een verantwoorde manier (sport)activiteiten voor kinderen? Is mijn BSO locatie daar wel geschikt voor? Kan het binnen of moet het buiten? Kan ik het ook tijdens schooltijden doen? En hoe kan ik het makkelijk en simpel aanbieden?

Aan (de) slag met sporten in de BSO laat zien dat je op een eenvoudige manier op elke BSO-locatie of op school kunt kennismaken met verschillende sporten.
Door het activiteitenboek te gebruiken kun je als leerkracht of pedagogisch medewerker kinderen kennis laten maken met verschillende takken van sport en, niet minder belangrijk, spelplezier laten beleven.

In het activiteitenboek ‘Aan (de) slag met sporten in de BSO’, staan 80 sportactiviteiten van 15 verschillende sporten beschreven. Per sport zijn drie tot zes activiteiten gebundeld. 15 verschillende sportbonden hebben hun tak van sport op een speelse en eenvoudige wijze beschreven. Voorbeelden zijn: volleybal, badminton, korfbal, frisbee en fitness. De sporten hebben allemaal een eigen kleur. Elke activiteit staat beschreven op één bladzijde zodat je alles wat je moet weten in één keer kunt zien. De activiteit is beschreven én voorzien van illustraties. Je kunt dus lezen én zien wat de bedoeling is.

De activiteitenmap Aan (de) slag met sporten in de BSO is te bestellen in de webshop.

X
X