Laatste nieuws

Wereldmeiden in Enschede maken kennis met sport

Sporten en bewegen is een geweldige manier om nieuwkomers in Enschede sneller te laten integreren. Daarom organiseert Sportaal samen met het ROC van Twente voor de meiden van het Stedelijk Lyceum ISK Mekkelholt het MDT-project Wereldmeiden.

Het beweegaanbod in Enschede is voor de meiden van het Stedelijk Lyceum ISK Mekkelholt nog onbekend. De stap om in Nederland naar een beweegaanbieder te gaan is voor deze nieuwkomers best een grote. Daarom hebben Huis voor Beweging, Sportservice Overijssel, Sportaal, ROC van Twente en Stedelijk Lyceum ISK Mekkelholt de handen ineen geslagen om deze Wereldmeiden kennis te laten maken met het beweegaanbod in Enschede. Studenten van het ROC van Twente begeleiden de meiden.

Een hele klas van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC van Twente is in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) gekoppeld aan deze meiden. De MDT’ers stellen een beweegaanbod samen dat erop gericht is om de Wereldmeiden een goed beeld te geven van de beweegmogelijkheden in Enschede.

De eerste uitleg over het project en bijvoorbeeld cultuursensitiviteit werd op 8 september in de Diekmanhal aangeboden door het Huis voor Beweging aan de studenten van het ROC van Twente. Waarmee moet je rekening houden? Doen de meiden al aan sport? Hebben ze vervoer? Dit soort vragen kwam hier naar boven. Het Mulier Instituut gaf instructie over de monitoring en evaluatie. Erg leuk en ook erg informatief.

De Warming-up bijeenkomst, waarbij de studenten en de Wereldmeiden met elkaar kennis maakten, vond plaats op dinsdag 15 september in het ISK Mekkelholt. Een zeer ontspannen middag met allerlei kennismakingsspellen. De meiden en hun begeleiders kunnen de komende weken iedere dinsdag samen wekelijks een andere sport doen, georganiseerd en begeleid door de MDT’ers.

 

De groep is gestart bij Sparta Enschede met de beweegactiviteiten Game2Play van Sportaal. Ook in de herfstvakantie organiseerden de MDT’ers van het ROC van Twente een spannende vakantieactiviteit: schaatsen op de ijsbaan Twente!

Meer informatie:
Over Wereldmeiden MDT: www.wereldmeiden.nu
Over Wereldmeiden Enschede: sportregisseur Sportaal,  j.agelink@sportaal.nl, 06-14428365
Over de Maatschappelijke Diensttijd: MDT

Wereldmeiden is een project van Huis voor Beweging, in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid.

X
X