Rol Huis voor Beweging

Huis voor Beweging organiseert als interventie eigenaar de startbijeenkomst voor professionals die de BeweegKuurGLI willen implementeren en levert alle benodigde informatie en (digitale) documenten. Na de startbijeenkomst is Huis voor Beweging er voor om ondersteuning & advisering bij het uitrollen van de BeweegKuur GLI te leveren. Daarvoor kan er telefonisch of via de mail contact opgenomen worden met de projectcoördinator van de BeweegKuurGLI. Verder faciliteert Huis voor Beweging bij de implementatie door wervingsmaterialen aan te leveren en ervaringen te delen uit het werkveld.

Ook zorgen wij dat de interventie wordt doorontwikkeld met de ervaringen en expertise vanuit het werkveld.
Huis voor Beweging verzorgt de kwalitatieve monitoring (1x per jaar op locatie of telefonisch)(RIVM doet de kwanitatieve monitoring via het GLI-register). 

Wij richten ons op het scholen, ondersteunen en coachen van de projectteams bij de implementatie van de BeweegKuurGLI. Zo is er een implementatie stappenplan beschikbaar en staat alle informatie in de digitale documenten welke een projectteam ontvangt tijdens de startbijeenkomst.

Wij werken samen met het ministerie, de beroepsgroepen, zorggroepen, de zorgverzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorg Autoriteit om de GLI landelijk goed te kunnen implementeren.

De projectteams bepalen zelf op welke manier zij lokaal de BeweegKuurGLI uitrollen. Huis voor Beweging denkt hierin actief mee.

Huis voor Beweging houdt het beleid en de ontwikkelingen rondom de GLI nauwlettend in de gaten en informeert de BeweegKuurGLI teams hierover via de nieuwsbrief BeweegKuur GLI.

Tot slot organiseren wij elke maand een intervisie bijeenkomst online voor alle gecertificeerde BeweegKuurGLI aanbieders. Hierin worden ervaringen gedeeld, nieuwe ontwikkelingen besproken en vragen vanuit de teams beantwoord. Of je nu net start of al een tijd de BeweegKuurGLI draait, leren van en met elkaar blijft belangrijk om lokaal en landelijk de BeweegKuurGLI de aandacht te geven die het verdient zodat steeds meer mensen gebruik kunnen gaan maken van de BeweegKuurGLI.

De data van de online intervisie bijeenkomsten 2021 zijn:
Donderdag 23 september 09.00 uur
Dinsdag 26 oktober 16.00 uur
Dinsdag 23 november 16.00 uur
Dinsdag 14 december 09.00 uur

Opgeven kan via de trainingsagenda.

X
X