Motiverende Gespreksvoering is een directieve persoonsgerichte begeleidingsstijl om verandering van gedrag te bevorderen door ambivalentie ten opzichte van verandering te helpen verhelderen en oplossen (Miller, 2002).

Bij Motiverende Gespreksvoering staat gedragsverandering centraal.
Het uitgangspunt bij motiverende gespreksvoering is dat gedragsverandering alleen mogelijk is als iemand intrinsiek gemotiveerd is en zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar nieuwe gedrag. De professional van de BeweegKuur GLI ondersteunt daarbij en lokt deze verandering uit, maar legt geen verandering op.

Waarom in Beweging?
Bewegend leren is effectiever dan passief leren. Door mensen actief te betrekken bij de inhoud, kunnen ze keuzes en gedrag voelen en ervaren. Wij gaan ervan uit dat wie fysiek beweegt ook mentaal gaat bewegen. Er ontstaat meer ruimte voor verrassende ideeën, nieuwe invalshoeken en creatieve oplossingen. Bijeenkomsten in beweging van de BeweegKuur GLI zijn interactiever en doeltreffender, waardoor kennis en vaardigheden beter beklijven.
In de training Motiverende Gespreksvoering in Beweging krijg je handvatten aangereikt om gesprekken te voeren gericht op een duurzame gedragsverandering. De training wordt ‘in beweging’ gegeven, dat wil zeggen: met veel activerende werkvormen, aangeboden.

In de workshop komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • Basistechnieken Motiverende Gespreksvoering
  • Verkennen van ambivalentie
  • Uitnodigen tot verandertaal
  • Activerende werkvormen

Wat is de duur?
Workshop van 2,5 uur

Wat krijg ik ervoor terug?
Na het volgen van de workshop ken je de basistechnieken van Motiverende Gespreksvoering in beweging en kun je deze toepassen tijdens online of fysieke bijeenkomsten.

Voor wie is het bedoeld?
De workshop is bedoeld voor professionals van de BeweegKuur GLI om gedragsverandering bij deelnemers te bevorderen en te begeleiden.

Wat moet ik investeren?
€ 35,- vrij van btw per persoon

Hoe kan ik deelnemen?
Kijk in de trainingsagenda of er een training is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany training of meer informatie, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl

Menu
X
X