Motiverende Gespreksvoering is een directieve persoonsgerichte begeleidingsstijl om verandering van gedrag te bevorderen door ambivalentie ten opzichte van verandering te helpen verhelderen en oplossen (Miller, 2002).

Bij Motiverende Gespreksvoering staat gedragsverandering centraal.
Het uitgangspunt bij motiverende gespreksvoering is dat gedragsverandering alleen mogelijk is als iemand intrinsiek gemotiveerd is en zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar nieuwe gedrag. De professional van de BeweegKuurGLI ondersteunt daarbij en lokt deze verandering uit, maar legt geen verandering op.

Waarom in Beweging?
Bewegend leren is effectiever dan passief leren. Door mensen actief te betrekken bij de inhoud, kunnen ze keuzes en gedrag voelen en ervaren. Wij gaan ervan uit dat wie fysiek beweegt ook mentaal gaat bewegen. Er ontstaat meer ruimte voor verrassende ideeën, nieuwe invalshoeken en creatieve oplossingen. Bijeenkomsten in beweging van de BeweegKuurGLI zijn interactiever en doeltreffender, waardoor kennis en vaardigheden beter beklijven.
In de training Motiverende Gespreksvoering in Beweging krijg je handvatten aangereikt om gesprekken te voeren gericht op een duurzame gedragsverandering. De training wordt ‘in beweging’ gegeven, dat wil zeggen: met veel activerende werkvormen, aangeboden.

In de training komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • Basistechnieken Motiverende Gespreksvoering
  • Verkennen van ambivalentie
  • Omgaan met weerstand
  • Uitnodigen tot verandertaal
  • Activerende werkvormen

Wat is de duur?
Training van 7 uur

Wat krijg ik ervoor terug?
Na het volgen van de training ken je de basistechnieken van Motiverende Gespreksvoering in Beweging en kun je deze toepassen tijdens online of fysieke bijeenkomsten / sessies. Je weet hoe je de gesprekstechnieken bewegend kunt inzetten en hebt meer handvatten om de gesprekken met de deelnemer te voeren op een motiverende manier.

Voor wie is het bedoeld?
De training is bedoeld voor professionals van de BeweegKuurGLI om gedragsverandering bij deelnemers te bevorderen en te begeleiden.

Wat moet ik investeren?
€ 450,- vrij van btw per persoon

Hoe kan ik deelnemen?
Kijk in de trainingsagenda of er een training is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany training of meer informatie, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl

 

X
X