Startbijeenkomst

‘Ik vond de presentatie erg waardevol! De verschillende werkvormen die werden toegelicht waren vernieuwend, bekrachtigend en inspirerend!’
Celine van Velsen, Oefentherapeut, Fysiotherapie Wateringse Veld (april 2024)

‘Ik wilde even laten weten dat ik het een inspirerende bijeenkomst heb gevonden! Leuke groepsdynamiek maar vooral waardevolle informatie om gedragsverandering te bewerkstelligen en goede interactieve werkvormen. Mijn dank!’
Monique Embden, leefstijlcoach bij Fysio hoog Lede (maart 2024)

‘Allereerst leuke startbijeenkomst! Mooie energie heb jij en complimenten, geen energie leegloop hier, maar bruis van energie. Dankjewel!!’
Moniek Schuringa-Kamphuis, Leefstijl en vitaliteitscoach, Kinese Fysiotherapie (februari 2023)

Ik vond de presentatie erg waardevol! De verschillende werkvormen die werden toegelicht waren vernieuwend, bekrachtigend en Wat een geweldig leuke en positieve ervaring was de introductiecursus van de BeweegKuurGLI! Ik werk al 45 jaar als diëtist, heb maar heb er toch nog veel van opgestoken. Vooral hoe de leervormen direct praktisch toegepast werden in deze introductiecursus was voor mij een eye-opener! Mijn dank aan de beide zeer enthousiaste en vakkundige coaches!’
Marian Noordam, Leefstijl-Dietist (2022)

‘Bedankt voor de leuke en interactieve training!’
Sabrina van Hardeveld, Dietist bij praktijk Grietje Tammenga (juli 2021)

‘Het was een leuke, maar vooral leerzame training. Voor nu heb ik zeker voldoende handvatten om mee aan de slag te gaan. Bedankt!’
Reyna Harnam, Focus Diëtistenpraktijk. (november 2020)

‘Hartelijk dank voor het certificaat. Ik vond het een fijne cursus. Erg van genoten. We gaan er mee aan de slag aankomend jaar!’
Mieke Hansen-Hilhorst, Buurtsportcoach gemeente Bunnik. (december 2020)

‘Bedankt! Ik vond de cursus ondanks dat deze online was ook erg leuk!’
Francien Luteijn, Dietist bij Dieetplaneet. (december 2020)

 

Om in de kwaliteit van de BeweegKuuGLI te investeren wordt het team van de BeweegKuurGLI: (leefstijlcoach, beweegprofessional, diëtist en lokale sport- en beweegaanbieders) geschoold. Hiervoor is een startbijeenkomst ontwikkeld, die verplicht is om de BeweegKuurGLI te starten en te implementeren.

De startbijeenkomst kan alleen gevolgd worden door professionals die voldoen aan de competenties die beschreven zijn in de BeweegKuurGLI. Deze competenties zijn beschreven in het protocol BeweegKuurGLI.

De startbijeenkomst bestaat uit 1 dagdeel. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Visie op de BeweegKuurGLI
 • Inhoud, opzet en achtergrond van de BeweegKuurGLI
 • Motiverende gespreksvoering in beweging
 • Activerende werkvormen en activerend leren
 • Regie en zelfmanagement
 • Multidisciplinair samenwerken
 • Groepsdynamica en gedragsverandering
 • Borging BeweegKuurGLI
 • Monitoring en evaluatie
 • Samenwerking met interventie-eigenaar
 • Intervisie

Om de kwaliteit van de BeweegKuurGLI te waarborgen worden de uitvoerende professionals (leefstijlcoach, fysiotherapeut/beweegprofessional en diëtist/voedingsprofessional) geschoold. Het volgen van de startbijeenkomst is voor de leefstijlcoach, diëtist en beweegprofessional/fysiotherapeut/oefentherapeut verplicht bij het implementeren van de BeweegKuurGLI. We adviseren echter ook andere professionals uit het projectteam te laten aansluiten. Denk hierbij aan de buurtsportcoach / beweegKuur-instructeur, welke een belangrijke schakel is tussen de BeweegKuurGLI en het lokale beweegaanbod. Ook kunnen de POH-er, huisarts en/of lokale beweegaanbieder aansluiten.

Een projectteam kan bestaan uit maximaal 5 personen waarvan maximaal 2 fysiotherapeuten, 2 diëtisten en/of 2 leefstijlcoaches. Ook kunnen, zoals genoemd, andere professionals uit het netwerk aansluiten zoals een huisarts, POH-er, BeweegKuur-instructeur / buurtsportcoach of sport- en beweegaanbieder.

De startbijeenkomst bestaat uit één dagdeel. Na het volgen van de startbijeenkomst worden de professionals geregistreerd binnen het registratiesysteem van Huis voor Beweging. Deze registratie wordt door de zorgverzekeraar/zorggroep geraadpleegd bij het vergoeden van de BeweegKuur als GLI.

De startbijeenkomst vindt online plaats.
De investering bedraagt €750,- (vrij van btw) per projectteam van 5 personen + €300,- (excl. btw) licentie kosten per jaar per projectteam. De BeweegKuurGLI is een traject van 2 jaar. Bij deelname aan de startbijeenkomst met meer dan 5 personen wordt €250,- per persoon extra in rekening gebracht.

Neem je deel als losse deelnemer die aansluit bij een bestaand, reeds opgeleid team, dan zijn de kosten €250,- pp, vrij van btw.

Ook is het mogelijk met meerdere aanvragers / meerdere teams een incompany startbijeenkomst aan te vragen. Dit kan bij een minimaal aantal van 2 projectteams.

De startbijeenkomst wordt 1 keer per maand online verzorgd. Meer informatie: info@huisvoorbeweging.nl

2024
Dinsdag 23 januari 14.30-17.00 uur
Woensdag 6 maart 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag 9 april 10.00 – 13.00 uur
Dinsdag 14 mei 10.00 – 13.00 uur
Donderdag 13 juni 10.00 uur -13.00 uur
Dinsdag 10 september 10.00 uur -13.00 uur
Woensdag 2 oktober 13.00 – 16.00 uur
Donderdag 24 oktober 13.00 – 16.00 uur
Woensdag 4 december 10.00 uur -13.00 uur

Aanmelden en Inschrijven kan via onze trainingsagenda

Intervisie
Heb je vragen over de uitvoer van de BeweegKuurGLI, wil je meer weten over hoe anderen deze uitvoeren, wil je ervaringen delen en in contact komen met andere uitvoerende professionals? Dan is dit je kans! We organiseren online intervisie-sessies, waarin kennis delen centraal staat en waarin je ons als interventie-eigenaar ook vragen kunt stellen. Deze vinden plaats op:

Dinsdag 3 september 09.00 – 10.00 uur
Woensdag 2 oktober 19.00 – 20.00 uur
Dinsdag 5 november 16.00 – 17. 00 uur
Donderdag 12 december 19.00 – 20.00 uur

Aanmelden en Inschrijven kan via onze trainingsagenda

X
X