Startbijeenkomst

“Het was een leuke, maar vooral leerzame training. Voor nu heb ik zeker voldoende handvatten om mee aan de slag te gaan. Bedankt!”

Reyna Harnam, Focus Diëtistenpraktijk. (november 2020)

“Hartelijk dank voor het certificaat. Ik vond het een fijne cursus. Erg van genoten. We gaan er mee aan de slag aankomend jaar!”

Mieke Hansen-Hilhorst, Buurtsportcoach gemeente Bunnik. (december 2020)

“Bedankt! Ik vond de cursus ondanks dat deze online was ook erg leuk!”

Francien Luteijn, Dietist bij Dieetplaneet. (december 2020)

Om in de kwaliteit van de BeweegKuur te investeren wordt het team van de BeweegKuur: (leefstijlcoach, beweegprofessional, voedingsprofessional en lokale sport- en beweegaanbieders) geschoold. Hiervoor is een startbijeenkomst ontwikkeld, die verplicht is om de BeweegKuurGLI te starten en te implementeren.

De startbijeenkomst kan alleen gevolgd worden door professionals die voldoen aan de competenties die beschreven zijn in de BeweegKuur. Deze competenties zijn beschreven in het protocol BeweegKuur.

De startbijeenkomst bestaat uit 1 dagdeel. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Visie op de BeweegKuur
 • Inhoud, opzet en achtergrond van de BeweegKuur
 • Motiverende gespreksvoering in beweging
 • Activerende werkvormen en activerend leren
 • Regie en zelfmanagement
 • Multidisciplinair samenwerken
 • Groepsdynamica en gedragsverandering
 • Borging BeweegKuur
 • Monitoring en evaluatie
 • Samenwerking met interventie-eigenaar
 • Intervisie

Om de kwaliteit van de BeweegKuurGLI te waarborgen worden de uitvoerende professionals (leefstijlcoach, fysiotherapeut/beweegprofessional en diëtist/voedingsprofessional) geschoold. Het volgen van de startbijeenkomst is voor de leefstijlcoach, voedingsprofessional/diëtist en beweegprofessional/fysiotherapeut/oefentherapeut verplicht bij het implementeren van de BeweegKuurGLI. Echter mogen andere professionals uit het projectteam ook aansluiten.
Een projectteam kan bestaan uit maximaal 5 personen waarvan maximaal 2 fysiotherapeuten, 2 diëtisten of 2 leefstijlcoaches. Ook kunnen andere professionals uit het netwerk aansluiten zoals een huisarts, POH-er, BeweegKuur-instructeur / buurtsportcoach of sport- en beweegaanbieder.

De startbijeenkomst bestaat uit één dagdeel. Na het volgen van de startbijeenkomst worden de professionals geregistreerd binnen het registratiesysteem van Huis voor Beweging. Deze registratie wordt door de zorgverzekeraar/zorggroep geraadpleegd bij het vergoeden van de BeweegKuur als GLI.

De startbijeenkomst zal online plaatsvinden.
De investering voor 2020 en voorjaar 2021 bedraagt €750,- (vrij van btw) per projectteam van 5 personen + €300,- (excl. btw) licentie kosten per jaar per projectteam. De BeweegKuur is een traject van 2 jaar. Bij deelname aan de startbijeenkomst met meer dan 5 personen wordt €250,- per persoon extra in rekening gebracht.

Ook is het mogelijk met meerdere aanvragers een incompany startbijeenkomst aan te vragen. Dit kan bij een minimaal aantal van 2 projectteams.

Let op!
Deze training wordt momenteel online verzorgd. Meer informatie: info@huisvoorbeweging.nl
Dinsdag 28 september 10.00 – 13.00 uur
Donderdag 14 oktober 14.00 – 17.00 uur
Donderdag 11 november 19.00 – 22.00 uur
Dinsdag 7 december 10.00 – 13.00 uur

Aanmelden en Inschrijven kan via onze trainingsagenda

‘Was echt motiverend gisteren! Knap om via zoom een interactieve bijeenkomst te creëren!’

E. Rouwet, De Leefstijlkliniek uit Rotterdam (mei 2020)

Wil je meer informatie over de startbijeenkomst of heb je nog vragen? Neem dan contact op met de projectcoördinator van de BeweegKuur: Babita Pottjegort 06 12887849

Menu
X
X