Over SPIN Women

“Inclusie van vrouwen met een migratieachtergrond in en door sport: bevordering van sportparticipatie en leiderschapscapaciteiten”

Huis voor Beweging past de methode MEL (Monitoring, Evaluation and Learning) bij de uitvoering van het Europese project SPIN Women.
Het doel van dit Europese project is het stimuleren van sociale inclusie en gelijke kansen van vrouwen en meisjes met een migratieachtergrond door meer deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.
Migranten- en etnische minderheidsvrouwen behoren tot de meest uitgesloten en kwetsbare groepen in Europa. SPIN Women is ontworpen om de verschillende perspectieven van migranten- en etnische minderheidsvrouwen te laten zien en om strategieën te ontwikkelen om hun betrokkenheid bij sport te vergroten.

Huis voor Beweging past de methode MEL (Monitoring, Evaluatie en Leren) toe bij de evaluatie van dit project.
Nieuwe kennis en video’s van SPIN Women, delen we hieronder.

Equal access and participation of migrant women and girls in sport,
published by Camino, 2020

 

 

 

Barriers for migrant women, results focus group interviews by Camino, December 2019

 

 

Sport Welcomes Refugees. A Guide to Good Practise in Europe.
published by Camino, 2018

 

 

 

Partners
Het projectpartnerschap omvat NGO’s en sportorganisaties uit zeven EU-landen, waaronder Camino (Duitsland), UISP (Italië), Football Association of Ireland (FAI), Liikkukaa (Finland ), Mahatma Gandhi Human Rights Organisation (Hongarije), SJPF-spelersvakbond (Portugal) en VIDC-fairplay (Oostenrijk) als projectleider.
Het SPIN Women-project wordt medegefinancierd door het ERASMUS+ Sport-programma.

Wil je jouw project door ons laten evalueren? Neem voor meer info contact op met: info@huisvoorbeweging.nl

X
X