Begeleider Natuurlijk Actief (senioren)

Voor het begeleiden van de module Natuurlijk Actief zijn er de volgende opties:

  • Ben je een reeds opgeleide Trainer of spelbegeleider Natuursprong? Dan kun je de module à € 25,- (excl. btw) bestellen bij Huis voor Beweging via info@huisvoorbeweging.nl onder vermelding van naam, trainer of spelbegeleider Natuursprong en de datum en docent van je training.
  • Ben je geen Trainer of Spelbegeleider Natuursprong? Dan kun je de workshop Natuurlijk Actief volgen, kijk hiervoor op de trainingsagenda of neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl 

Wat houdt de Workshop in?
In de workshop is alle ruimte om de stof van Natuurlijk Actief tot je te nemen. Je ervaart alle activiteiten en je krijgt informatie en handvatten voor het aanbieden van de (beweeg)activiteiten in de natuur met de senioren.

Wat is de duur?
De workshop duurt 2,5 uur

Wat krijg ik ervoor terug?
Je leert in de workshop hoe je aansprekende natuur- & beweegactiviteiten aan kan bieden aan senioren. De activiteiten zijn onderverdeeld in:

  • De Natuur puzzeltocht: voor de minder mobiele senioren die zich voortbewegen met rollator, wandelstok of rolstoel danwel moeizaam lopen. Er wordt een vooraf uitgezette route gelopen van ongeveer één kilometer. Op de route bevinden zich opdrachten en activiteiten. Het pad is verhard zodat minder mobiele deelnemers als deelnemers in een rolstoel of met een rollator zich makkelijk kunnen verplaatsen.
  • Het Natuuractiviteiten circuit: voor de meer mobielere senioren  Onder meer mobiele senioren verstaan we de senioren die: zonder rolstoel of rollator kunnen lopen,ook buiten de verharde paden kunnen lopen, dus op zachte, soms niet gelijke ondergrond, nog redelijk fit zijn,kunnen bukken en langer dan een uur kunnen lopen of staan

Voor wie is het bedoeld?
De workshop Natuurlijk Actief is bedoeld voor iedereen die werkt met senioren en een bijdrage wil leveren aan het stimuleren van bewegen in de natuur.

Wat moet ik investeren?
€ 595,- bij een incompany workshop (minimaal 10 deelnemers) + € 15,- p.p. uitgewerkte module Natuurlijk Actief (kosten mede afhankelijk van workshop lokatie).

Hoe kan ik deelnemen?
Heb je interesse in deze workshop? Kijk dan in de trainingsagenda of er een datum staat gepland of neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl.

X
X