Missie en visie

Natuursprong wil met een eenvoudig en aansprekend spelprogramma alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar laten spelen en bewegen in én met de natuur. Daarbij staan plezier, bewegen en de natuurbeleving centraal.

Speciale aandacht gaat uit naar die kinderen, die een bewegingsachterstand hebben of vanuit sociaaleconomische redenen nog nooit in het bos geweest zijn. Door ze georganiseerd te laten ervaren hoe anders en avontuurlijk buitenspelen in het groen kan zijn, hoopt Natuursprong dat kinderen naderhand zelf de speelnatuur zullen opzoeken. En dat ze, door van de natuur te genieten, er ook respectvol mee zullen blijven omgaan.

We hopen uiteindelijk dat alle kinderen, na de kennismaking met de vrolijke activiteiten van Natuursprong, ook vaker zelfstandig een natuurgebied opzoeken. Samen met hun ouders,  andere volwassenen of vriendjes.We willen dat ze de natuur als ideale speelplek ontdekken en hun eigen verbinding met het groen maken.
We willen ze leren spelenderwijs zorg te dragen voor het behoud van de natuur. Door kinderen van de natuur te laten genieten, de natuur te laten ontdekken, in de natuur te spelen en bewegen willen we ze laten ervaren hoe leuk het is buiten te spelen, in de natuur te zijn en te ervaren hoe belangrijk het is om ook voor onze natuur te zorgen.

Het piramide-concept van de opleidingsstructuur, waarbij elke gecertificeerde trainer vele spelbegeleiders Natuursprong kan opleiden, dient als basis om Natuursprong landelijk te kunnen verspreiden, en lokaal te kunnen inbedden.
We hopen via dit sneeuwbaleffect dat zoveel mogelijk kinderen met de natuur kennis maken en de mogelijkheid krijgen in die natuur te spelen en te bewegen.

X
X