Waarom trainer Natuursprong worden?

Veel mensen zijn zo  enthousiast over het programma van Natuursprong dat ze dit graag mee willen uitrollen. Fantastisch, want hoe meer trainers we hebben, hoe meer begeleiders we krijgen. En dat sneeuwbaleffect betekent weer dat we meer kinderen kunnen laten ontdekken hoeveel speelplezier de natuur hen te bieden heeft!

Hoe lang duurt de train de trainer Natuursprong?
Er zijn twee varianten van de train de trainer, afhankelijk van jouw voorkeur en mogelijkheden:

  • Praktijktraining van 2 dagen of
    een E-learning module, gevolgd door een praktijktraining van 1 dag

In de 2-daagse training is alle ruimte om de stof uitgebreid praktisch tot je te nemen. Door te oefenen en ervaring op te doen, leer je de inhoud van Natuursprong kennen en leer je hoe je deze kennis kunt overdragen aan anderen.
Bij de 1-daagse training wordt vooraf aan de praktijkdag zelfstudie verwacht, zodat we op basis van jouw voorkennis snel praktisch aan de slag kunnen. Na inschrijving krijg je een link toegestuurd, waarmee je aan de hand van duidelijke instructies de stof via de E-learning door kunt nemen. Reken hiervoor op ongeveer 4 uur studietijd.
Inhoudelijk bieden de twee varianten precies dezelfde stof en net als bij de training tot spelbegeleider gaat het hier om directe leerervaringen: learning by doing.

Wat leer je tijdens de train de trainer Natuursprong?
Spelbegeleiders Natuursprong leren hoe ze een evenwichtig en toch uitdagend programma kunnen samenstellen met daarnaast de nodige didactische vaardigheden, om er voor de kinderen een geslaagde natuurervaring van te maken.
Als trainer Natuursprong leer je hoe je ze dit kunt overbrengen. Jij leidt immers de toekomstige spelbegeleiders Natuursprong op.
Naast de Natuursprong activiteiten zelf en werkvormen voor het aanleren van didactische vaardigheden, komen zaken aan bod als: veiligheid in de groep creëren, het bewaken van het groepsproces. leerstijlen, observeren en evalueren, microteaching en je eigen trainersvaardigheden.

Verder leer je in de train de trainer hoe je de deelnemers hun eigen ontwikkelingsweg kunt laten lopen, zodat ze al doende hun persoonlijke kracht ontdekken. Je leert hoe je ze praktisch kunt coachen.
Uiteraard leer je ook hoe je de deelnemers, aan de hand van de docentenhandleiding, een lesprogramma kunt laten samenstellen voor een gedegen Natuursprong training.

Voor wie is de train de trainer Natuursprong?
Je kunt de train de trainer Natuursprong volgen als je aan de volgende instroomeisen voldoet:

  • Competenties en ervaring in les- en leiding geven aan volwassenen
  • Affiniteit met sport & spel en natuur

Er kunnen veel redenen zijn om deel te nemen:

  • Het kan zijn dat je binnen jouw organisatie of werkveld je eigen collega’s wilt opleiden.
  • ZZP’ers kunnen de training Natuursprong als product in hun aanbod opnemen.
  • Je kunt vanuit persoonlijke bezieling het netwerk van dit project mee willen vergroten, zodat we nóg meer kinderen bereiken.

Wat je drijfveer ook mag zijn, wij leiden graag veel goede trainers op. Alleen zo kunnen we het maximale aantal kinderen van Natuursprong laten genieten.

Door wie wordt de train de trainer Natuursprong gegeven?
De train de trainer wordt uitgevoerd door Huis voor Beweging. Deze docenten hebben de activiteitenmap, de train de trainer en de E-learning van Natuursprong ontwikkeld en zorgen voor de landelijke evaluatie, vernieuwing en verspreiding van Natuursprong.

Wat moet ik investeren voor de train de trainer Natuursprong?
2-daagse training € 1095,-. Dit is inclusief overnachting, activiteitenmap en BRES spelenboek.
Of inclusief alle materialen voor trainers:
€1150,- tweedaagse training, inclusief overnachting, catering, handreiking, BRES boek + module Natuurlijk Actief en module mensen met een beperking

Waar en wanneer vindt de volgende train de trainer Natuursprong plaats?
Kijk in de trainingsagenda of er een training is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany training, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl.

X
X