Natuurlijk Actief is ontwikkeld als uitbreiding op de interventie Natuursprong

Omdat er naast Natuursprong voor kinderen ook vragen kwamen naar bewegen in de natuur met senioren hebben Staatsbosbeheer en Huis voor Beweging een nieuwe module ontwikkeld genaamd: Natuurlijk Actief.
Aangezien veel natuurgebieden al toegankelijk zijn gemaakt voor bewegen in de natuur vormt de doelgroep senioren een mooie verbreding van Natuursprong.
Natuurlijk Actief is een uitbreiding van Natuursprong maar kan ook apart ingezet worden

Doel van Natuurlijk Actief

  1. Natuurlijk Actief draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl van senioren en is gericht op verbetering van de gehele conditie.Doordat Natuurlijk Actief zich richt op veelzijdigheid in activiteiten is het een goede aanvulling op fietsen en wandelen.
  2. Begeleiders die Natuurlijk Actief activiteiten gaan uitvoeren, leren bewust aandacht te besteden aan buiten bewegen met senioren, vanuit een creatieve en op de leeftijd en de mogelijkheden van de doelgroep afgestemde invalshoek.

Doelgroep
Natuurlijk Actief kan gebruikt worden door iedereen die werkt met senioren en een bijdrage wil leveren aan het stimuleren van bewegen in de natuur.Buiten in beweging zijn is een leuke, gezonde en uitdagende activiteit. Door de activiteiten van Natuurlijk Actief voor senioren te gebruiken leer je beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen, passend bij de wensen van deze doelgroep en bij de mogelijkheden van de senioren en de natuur.

Voor het kunnen gebruiken van de module Natuurlijk Actief zijn er de volgende opties:

  • Ben je een reeds opgeleide Trainer of spelbegeleider Natuursprong? Dan kun je de module à € 25,- (excl. btw) bestellen bij Huis voor Beweging via info@huisvoorbeweging.nl onder vermelding van naam, trainer of spelbegeleider Natuursprong en de datum en docent van je training.
  • Ben je geen Trainer of Spelbegeleider Natuursprong? Dan kun je de workshop Natuurlijk Actief volgen. Kijk voor meer informatie over de workshop: Begeleider Natuurlijk Actief (senioren).
X
X