Laatste nieuws

MDT-Project Wereldmeiden start in Hoogeveen met sportcarroussel

Bron: Dagblad van het Noorden
Havo-leerlingen uit Hoogeveen nemen meisjes die nog niet zo lang in Nederland wonen mee op sleeptouw tijdens het sporten.

Hoe sporten we in Nederland? Op het hockeyveld van HHC Hoogeveen kregen acht meiden die nog niet zo lang in Nederland zijn van ISK-scholen donderdagmiddag uitleg over het project Wereldmeiden van Sport Drenthe. Zij krijgen de kans om kennis te maken met sportcultuur in Nederland.
Maar dat deden ze niet alleen. Ze werden begeleid door zogeheten maatjes, tieners uit 4 en 5 havo van het Roelof van Echten College met het profiel BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij). Zij zetten zich 20 weken in om deze meiden de sportcultuur van Nederland te laten zien.
Eefke Weismann-Hooijer van SportDrenthe is als projectleider aangesteld om de meiden te begeleiden: ‘Ik vind het ontzettend belangrijk dat we met dit project aan deze meiden die heel veel hebben meegemaakt kunnen laten ervaren dat sporten gezellig is en heel veel plezier brengt’, vertelt ze in een persbericht.

Warming-up
Vandaag was de warming-up bijeenkomst waar de meiden voor het eerst kennis gingen maken met hun maatjes. Om 14.30 uur werden de meisjes ontvangen door Weismann-Hooijer. ‘Met muziek en spelletjes lieten we zien wat ze de komende 20 weken kunnen verwachten. Daarna zal Angelique Sabander van Topfit Hoogeveen een les verzorgen met sport en bewegen.’
Het project wereldmeiden start ook in Assen en Emmen. In beide gemeenten zijn al dames van ISK-scholen die zich hebben aangemeld om mee te doen. Projectleiders Tamara Peek (Assen) en Esther Witte (Emmen) zijn nu hard op zoek naar maatjes. ‘Meiden in de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar die het leuk lijkt om meiden die nog niet zo lang in Nederland wonen te laten kennis maken met onze sportcultuur kunnen zich aanmelden om mee te doen’, aldus Weismann-Hooijer.

  

Door: Henriëtte Meppelink, Dagblad van het Noorden
Foto’s: André Weima

Link naar artikel in het Dagblad van het Noorden

Link naar artikel en video RTV Drenthe

X
X