Laatste nieuws

Meer Wereldmeiden, start Wereldgozers!

ZonMW heeft een subsidie toegekend waarmee Huis voor Beweging, samen met onze partnerorganisaties, Wereldmeiden MDT vanaf medio 2022 ook kan uitvoeren op drie locaties in Flevoland en Gelderland en in de stad Utrecht. Dat betekent dat we opschalen van 18 locaties in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, naar 25 locaties, verspreid over meer provincies.

Daarnaast willen alle huidige Wereldmeiden locaties het project doorontwikkelen naar Wereldgozers. Dit op verzoek van jongens die ook graag “hetzelfde willen als de Wereldmeiden”. Deze wens leeft zowel bij de vluchtelingen jongeren als bij de jongeren die een maatschappelijke diensttijd (MDT) met deze nieuwe doelgroep in de sport willen doen.

We zijn er echt super blij mee om meer jongeren (meiden én jongens) te laten profiteren van alle positieve effecten van sport op hun persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling. Nog meer jongeren kunnen we een mooie ervaring en een passende MDT bieden in hun eigen omgeving.

Dank aan alle organisaties (landelijk, provinciaal en lokaal) die hebben meegewerkt aan de subsidie-aanvraag en die de komende twee jaren samen met ons dit geweldige project opnieuw tot een succes willen maken!

Meer informatie: www.wereldmeiden.nu

    

X
X