Eerste ronde
Het project Wereldmeiden startte in het najaar van 2019 met een groep in 5 gemeenten. Met in totaal 145 aanmeldingen: 63 maatschappelijke diensttijders en 82 deelnemers. Halverwege de periode, na de sportcarrousel-fase, waren 89 meiden daadwerkelijk wekelijks met elkaar aan het sporten.

Tweede ronde
Begin 2020 stond de tweede cyclus op het programma, met een groep in 6 gemeenten. Hiervoor zijn in totaal 115 meiden geworven: 50 maatschappelijke diensttijders en 65 deelnemers. Een deel van de groepen was al gestart met de sportcarrousel vóór de Corona-uitbraak, een deel nog niet. In sommige groepen waren al wel de maatschappelijke diensttijders getraind, die groepen stonden op het punt om te beginnen met de sportcarrousel. Tijdens de intelligente lockdown konden de Wereldmeiden tijdelijk niet samen sporten. In enkele groepen zijn alternatieven opgestart, samen sporten en contact onderhouden door middel van online challenges en spellen. Na de zomervakantie zijn de activiteiten weer opgepakt. In Almelo, Rijssen, Enschede, Deventer en Zwolle zijn de activiteiten weer begonnen. Het project in Hardenberg is vanwege corona doorgeschoven naar 2021.

Overige resultaten
Naast meer dan 200 meiden die samen sporten en al doende hun werelden voor elkaar ontsluiten, zijn ook andere resultaten geboekt.
In de 6 deelnemende gemeenten zijn nieuwe samenwerkingsverbanden gevormd, met vertegenwoordigers uit sportorganisaties, het voortgezet- en beroepsonderwijs, het welzijnswerk/jongerenwerk, vluchtelingenwerk, vrijwilligerscentrales, etc., die de lokale projecten vormgeven en (helpen) uitvoeren.
Zo’n 50 sportorganisaties hebben hun deuren geopend voor de Wereldmeiden en kennismakingsactiviteiten georganiseerd.

Welke gemeenten doen mee?
De deelnemende gemeenten in 2020 zijn: Enschede, Almelo, Rijssen-Holten, Hardenberg, Deventer, Zwolle.
In 2021 start Wereldmeiden ook in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Menu
X
X