Wat ga je doen?
Elke week ga je met de hele groep van buddy’s en deelnemers een andere sport uitproberen, ongeveer 10 weken lang. En na die 10 weken kiezen de deelnemers een sport die je daarna samen in koppels nog eens 10 weken mag blijven doen. In elke plaats is het sportaanbod anders, maar denk bijvoorbeeld aan: voetbal, dans, fitness, badminton en basketbal.

Aanmelden deelnemers (meiden met een vluchtelingenstatus)
Als je nog niet zo lang in Nederland woont helpt Wereldmeiden bij het leren kennen van Nederlandse meiden door samen te sporten. Het is super leuk en gezond.
Wil je meedoen, Nederlandse meiden leren kennen en verschillende sporten uitproberen? Meld je aan als deelnemer. Je mentor op de ISK of begeleider kan je helpen bij het invullen van het formulier. Na afloop van het project ontvang je als MDT-er een certificaat.

Aanmelden als buddy
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 29 en wil je graag iets voor een ander doen? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep meiden samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar. Meedoen levert je misschien studiepunten op. Het kan ook een leuke stage invulling zijn. Informeer naar de mogelijkheden van maatschappelijke diensttijd op je opleiding. Op deze site lees je meer over wat maatschappelijke diensttijd is.
Je doet samen met de andere buddy’s workshops, waarin we je voorbereiden op je rol in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je activiteiten kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere meiden in de praktijk brengen.
De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal 30 weken (80 uur). Na afloop van het project ontvang je als MDT-er een certificaat.
Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier voor MDT-ers. Je kan je ook met je hele sportteam of de hele klas aanmelden.

Als buddy sport je een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingenstatus (deelnemers). Door deelname aan Wereldmeiden leer je over elkaars leven en achtergrond. Je leert hoe je via maatschappelijke projecten en activiteiten een belangrijke bijdrage kan leveren aan de samenleving en meiden kunt helpen bij hun integratie in de sport. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen talenten.
Maar bovenal leer je veel nieuwe meiden en veel nieuwe sporten kennen! En het is ook nog eens super leuk en gezond.

X
X