Met Wereldmeiden ontsluiten groepen meiden al sportend hun netwerken voor elkaar en leren van elkaars leven en achtergrond. Maatschappelijke diensttijders sporten een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingachtergrond.
Voor de meiden die nog niet zo lang in Nederland wonen en bezig zijn met inburgeren helpt samen sporten bij het leren kennen van andere meiden, en bij het beter leren kennen van de Nederlandse samenleving. De meiden die als maatschappelijke diensttijder deelnemen aan het project leren hoe je via maatschappelijke projecten en activiteiten kunt bijdragen aan de samenleving. En door zich in te zetten voor anderen leren deze meiden hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen.

Voor meiden met een vluchtelingenstatus
Woon je nog maar kort in Nederland en ben je bezig met inburgeren, dan helpt samen sporten je bij het leren kennen van andere meiden, en bij het beter leren kennen van de Nederlandse samenleving. En het is ook nog eens gezond. Wil je meedoen? Je begeleider kan je helpen bij het aanmelden. Je kunt het ook zelf doen via het aanmeldformulier.

Als je al wat langer in Nederland woont kun je ook meedoen! Je kunt dan al sportend je ervaringen uit jouw inburgeringsperiode met de nieuwe meiden delen. Gebruik hetzelfde aanmeldingsformulier om je aan te melden.

Én voor sportieve vrijwilligers/MDT’ers die zich willen ontwikkelen!
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 29 en wil je graag iets voor een ander doen? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep meiden samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar.

Aan het begin van het project verzorgen wij voor jou en de andere vrijwilligers workshops waarin we je voorbereiden op je rol in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je dingen kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere meiden in de praktijk brengen.
De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal 30 weken (60-80 uur). Na afloop van het project ontvang je als MDT’er een certificaat.

Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier.

In dit project noemen we vrijwilligerswerk: ‘maatschappelijke diensttijd’. Op deze site lees je meer over de achtergronden hiervan.

Welke sporten ga je doen?
Elke week ga je samen een andere sport uitproberen, ongeveer 10 weken lang. En na die 10 weken kiezen de deelnemers een sport die je daarna samen nog eens 10 weken mag blijven doen. In elke plaats is het sportaanbod anders, maar denk bijvoorbeeld aan: voetbal, fitness, badminton en basketbal.

Waar kan je sporten?
Overijssel: Enschede, Almelo, Rijssen, Hardenberg, Deventer, Zwolle, Losser (ov) en Hengelo (ov).
Groningen: 3 deelnemende gemeenten nog niet bekend
Friesland: Súdwest-Fryslân (Sneek), Smallingerland (Drachten) en Leeuwarden
Drenthe: Assen, Hoogeveen, Emmen/Coevorden

Klik hier om je aan te melden voor Wereldmeiden MDT.
Menu
X
X