Maatschappelijke diensttijders (MDT-ers) sporten een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingenstatus (deelnemers). Door deelname aan Wereldmeiden leer je over elkaars leven en achtergrond.
Als je nog niet zo lang in Nederland woont en bezig bent met inburgeren helpt samen sporten bij het leren kennen van Nederlandse meiden, en de Nederlandse (sport)samenleving. En het is ook nog eens super leuk en gezond.
Als MDT-er of maatje leer je hoe je via maatschappelijke projecten en activiteiten een belangrijke bijdrage kan leveren aan de samenleving en meiden kunt helpen bij hun integratie in de sport. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen talenten. Je kan ook je praktijkstage lopen bij Wereldmeiden.
Maar bovenal leer je veel nieuwe meiden en veel nieuwe sporten kennen! En het is ook nog eens super leuk en gezond.

Aanmelden deelnemers (meiden met een vluchtelingenstatus)
Wil je meedoen, Nederlandse meiden leren kennen en verschillende sporten uitproberen? Je begeleider kan je helpen bij het aanmelden.
Je kunt het ook zelf doen via het aanmeldformulier voor deelnemers.

Aanmelden MDT’ers (maatjes) 
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 29 en wil je graag iets voor een ander doen? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep meiden samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar.
Aan het begin van het project verzorgen wij voor jou en de andere MDT-ers workshops, waarin we je voorbereiden op je rol in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je activiteiten kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere meiden in de praktijk brengen.
De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal 30 weken (80 uur). Na afloop van het project ontvang je als MDT-er een certificaat.
Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier voor MDT-ers.

In dit project noemen we vrijwilligerswerk: ‘maatschappelijke diensttijd’. Op deze site lees je meer over de achtergronden hiervan.

Welke sporten ga je doen?
Elke week ga je samen een andere sport uitproberen, ongeveer 10 weken lang. En na die 10 weken kiezen de deelnemers een sport die je daarna samen nog eens 10 weken mag blijven doen. In elke plaats is het sportaanbod anders, maar denk bijvoorbeeld aan: voetbal, dans, fitness, badminton en basketbal.

Waar kan je sporten?
Groningen: Groningen, Oldambt en Eemsdelta
Friesland:  Sneek (Súdwest-Fryslân), Drachten (Smallingerland) en Leeuwarden
Drenthe: Assen, Hoogeveen, Emmen en Coevorden
Overijssel: Enschede, Almelo, Rijssen, Hardenberg, Deventer, Zwolle, Hengelo en Kampen

Menu
X
X