Over Natuurlijk actief

Staatsbosbeheer en Huis voor Beweging hebben samen de module Natuurlijk Actief ontwikkeld, speciaal gericht op senioren. Veel natuurgebieden zijn goed toegankelijk gemaakt, zodat ook deze doelgroep actief kan genieten van alle mooie natuur die Nederland te bieden heeft.

Doel van Natuurlijk Actief

  • Natuurlijk Actief draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl van senioren en is gericht op verbetering van de gehele conditie. Doordat Natuurlijk Actief zich richt op veelzijdig bewegen is het een goede aanvulling op fietsen en wandelen.
  • Begeleiders die Natuurlijk Actief activiteiten gaan uitvoeren, leren in de workshop bewust aandacht te besteden aan buiten bewegen met senioren, vanuit een creatieve en op de leeftijd en de mogelijkheden van de doelgroep afgestemde invalshoek.

Doelgroep
Natuurlijk Actief kan gebruikt worden door iedereen die werkt met senioren en een bijdrage wil leveren aan het stimuleren van bewegen in de natuur. Buiten in beweging zijn is een leuke, gezonde en uitdagende activiteit. Door de activiteiten van Natuurlijk Actief voor senioren te gebruiken leer je beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen, passend bij de wensen van deze doelgroep en bij de mogelijkheden van de senioren en de natuur.

Voor meer informatie over de workshop Natuurlijk Actief (senioren), neem contact op via info@huisvoorbeweging.nl

Trainers en spelbegeleiders Natuursprong kunnen de module voor € 25,- (excl. btw) bestellen bij Huis voor Beweging via info@huisvoorbeweging.nl onder vermelding van naam, trainer of spelbegeleider Natuursprong en de datum en docent van je training.

X
X