IntenHuis voor Beweging en Exmocise (uitgever van ‘health games’) zijn een samenwerking aangegaan.
Als uitgever van gezondheidsspelen voor kinderen is Exmocise een mooie match met Huis voor Beweging. Beide partijen hebben daarom ook recent een intentieverklaring getekend om een intensieve samenwerking aan te gaan.

Exmocise is uitgever van oefenkaarten voor professionals. Huis voor Beweging verzorgt de workshop bij de oefenkaarten.

De oefenkaarten:
ExMocise zijn ‘gezonde kaartspellen’ waarmee kinderen een gezond lichaam kunnen houden of krijgen door het stimuleren van dagelijkse beweging. De spellen zijn voor ouders, begeleiders, leraren en therapeuten een instrument om ze hierbij te helpen. Ze maken kinderen op een speelse manier bewust van hun gezondheid, hun conditie en het belang van controle over spieren. De kaarten zijn door duidelijke fotografie snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek aandachtsgebied binnen het jonge lichaam. Er zijn nu zes spellen:

1.Het kleine Adem spel
2.Het kleine Motoriek spel
3.Het kleine Rug spel
4.Het kleine Voet spel
5.Het Senso Motoriekspel
6.Het kleine Bal spel

line_rij_sketch_NIEUW3

 

 

 

 

 

 

Back6

 

 

 

 

Kaart_fs

BS-Kaart-papegaai

 

 

 

 

 

 

 

 

Doel: De actiekaarten visualiseren gezondheidsoefeningen en spelletjes en laat ruimte aan de kinderen voor eigen interpretatie. ExMocise brengt nieuwe cognitieve ervaringen voor zenuwen en de hersenen. De oefeningen stimuleren spierkracht in belangrijke, maar minder gebruikte spieren en stimuleren de algehele lichaamsbeheersing. Controle over belangrijke functies van hun eigen lichaam zal helpen bij een gevoel van eigenwaarde en vertrouwen. Het doel op lange termijn; meer bewegen, grotere eigen verantwoordelijkheid, een hoger gezondheidsbewustzijn en meer zelfvertrouwen.

De verschillende ExMocise® spellen zijn in samenwerking met deskundigen ontwikkeld in Duitsland. De sets zijn breed inzetbaar bij meerdere therapieën en/of begeleidingsvormen.

 

 

 

 

X
X