Wat ga je doen?
Elke week ga je met de hele groep van buddy’s en deelnemers een andere sport uitproberen, ongeveer 10 weken lang. En na die 10 weken kiezen de deelnemers een sport die je daarna samen in koppels nog eens 10 weken mag blijven doen. In elke plaats is het sportaanbod anders, maar denk bijvoorbeeld aan: voetbal, dans, fitness, badminton en basketbal.

Aanmelden deelnemers (jongens met een vluchtelingenstatus)
Als je nog niet zo lang in Nederland woont helpt Wereldgozers MDT bij het leren kennen van Nederlandse jongens door samen te sporten. Het is super leuk en gezond.
Wil je meedoen, Nederlandse jongens en de Nederlandse sportwereld leren kennen, verschillende sporten uitproberen en aan activiteiten meedoen en ze zelf organiseren? Meld je aan als deelnemer. Je mentor op de ISK of begeleider kan je helpen bij het invullen van het formulier. Na afloop van het project ontvang je een MDT-certificaat.

Aanmelden als buddy 
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 29 en doe je graag iets voor een ander? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep jongens samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar. Meedoen levert je misschien studiepunten op. Het kan ook een leuke stage invulling zijn. Informeer naar de mogelijkheden van maatschappelijke diensttijd op je opleiding. Op deze site lees je meer over wat maatschappelijke diensttijd is.
Je doet samen met de andere buddy’s workshops, waarin we je voorbereiden op je rol in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je activiteiten kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere jongeren in de praktijk brengen.
De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal ongeveer 30 weken (80 uur). Na afloop van het project ontvang je een MDT-certificaat.
Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier voor buddy’s. Je kan je ook met je hele sportteam of de hele klas aanmelden.

Jongeren die deelnemen aan dit project doen een ‘maatschappelijke diensttijd’. Op deze site lees je meer over wat de maatschappelijke diensttijd precies is.

Veiligheid en privacy
Regels en protocollen over veiligheid en privacy binnen Wereldmeiden-Wereldgozers MDT vind je in onderstaand document.

X
X