Maatschappelijke diensttijders (MDT-ers) sporten een half jaar lang 1 keer per week samen met jongens met een vluchtelingenstatus (deelnemers). Door deelname aan Wereldgozers MDT leer je over elkaars leven en achtergrond.
Als je nog niet zo lang in Nederland woont en bezig bent met inburgeren helpt samen sporten bij het leren kennen van Nederlandse jongens, en de Nederlandse (sport)samenleving.
Als MDT-er of buddy leer je hoe je via maatschappelijke projecten en activiteiten een belangrijke bijdrage kan leveren aan de samenleving en jongens kunt helpen bij hun integratie in de sport. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen talenten. Je kan ook je praktijkstage lopen bij Wereldgozers.
Maar bovenal leer je veel nieuwe leeftijdsgenoten en veel nieuwe sporten kennen! En het is ook nog eens super leuk en gezond.

Aanmelden deelnemers (jongens met een vluchtelingenstatus)
Wil je meedoen, Nederlandse jongens leren kennen en verschillende sporten uitproberen? Je begeleider kan je helpen bij het aanmelden.
Je kunt het ook zelf doen via het aanmeldformulier voor deelnemers. Gebruik de button hieronder om te kijken of er een project in jouw gemeente is en om je aan te melden.

Aanmelden MDT’ers (buddys) 
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 29 en wil je graag iets voor een ander doen? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep jongens samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar.
Aan het begin van het project verzorgen wij voor jou en de andere MDT-ers workshops, waarin we je voorbereiden op je rol als buddy in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je activiteiten kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere jongens in de praktijk brengen.
De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal 30 weken (80 uur). Na afloop van het project ontvang je als MDT-er een certificaat.
Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier voor MDT-ers. Gebruik de button hieronder om te kijken of er momenteel een project in jouw gemeente is en om je aan te melden.

In dit project noemen we vrijwilligerswerk: ‘maatschappelijke diensttijd’. Op deze site lees je meer over wat de maatschappelijke diensttijd precies is.

X
X