Spelen, ervaren en bewegen zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Bewegen zorgt voor nieuwe energie en een betere concentratie. Dat geldt ook voor volwassenen. Tijdens het bewegen kan je bijvoorbeeld werken aan taalontwikkeling bij (jonge) kinderen, maar ook bij het aanleren van een tweede taal, zoals Frans en Engels bij leerlingen in het voortgezet onderwijs of bij het aanleren van Nederlands bij migrantengroepen. Bewegen tijdens het leren van nieuwe woorden vergroot niet alleen het plezier in leren. Uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker leren én het geleerde beter en langer onthouden als zij bewegen tijdens het leren. Tijdens het bewegen gaat er meer bloed en zuurstof naar de hersenen. Rekenen, taal, logisch nadenken en redeneren stimuleren vooral de linker hersenhelft. Bij bewegen gebruiken mensen de rechter hersenhelft. Het mooie van leren door beweging is, dat er een verbinding wordt gelegd tussen de linker- en rechter hersenhelft.

Beweging zorgt voor impliciet leren; nieuwe woorden leren zonder zich ervan bewust te zijn. Kernwoorden hierbij zijn kijken, (na)doen, luisteren en ervaren.

In deze workshop leer je hoe je bewegen en ervaren kunt inzetten voor de taalontwikkeling en het vergroten van de woordenschat.

Kijk in de trainingsagenda of er een workshop is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany workshop of meer informatie, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl.

X
X