Het sensomotoriek spel

game_sm kopieBeschrijving:
Het Senso Motoriekspel biedt oefeningen die zintuigelijke waarnemingen koppelen aan beweging om zodoende coördinatie en spiergeheugen te trainen.
Op 32 speelkaarten tonen 8 dieren telkens 4 oefeningen. De kaarten zijn snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek probleemgebied.
In de speelhandleiding worden verschillende spelvarianten uitgelegd die zowel individueel als voor een groep te gebruiken zijn.
Het spel kent 4 moeilijkheidsgraden die naar leeftijd of ambitieniveau gebruikt kunnen worden.

Sensor verwerking is een neurologische proces dat de positie van het eigen lichaam in haar omgeving registreert. Op deze manier is het mogelijk om het lichaam effectief te gebruiken. Een van de vroegste gewaarwordingen is de olfactorische sensatie (geur) . Samen met sensaties zoals balans (rechtop lopen) , het zicht , proprioceptie (lichaam bewustzijn) en smaak, spreken we van multi sensorische integratie. Hand-oog coördinatie is zo’n voorbeeld van sensorische integratie. Een baby pakt objecten en plaatst ze in zijn mond, of raakt ze aan met zijn voeten of gezicht. Al deze acties cumuleren tot de vorming van ruimtelijke kaarten in de hersenen. Hetzelfde zien als voelen is een belangrijke stap voor zuigelingen bij het besef dat ze hun armen kunnen bewegen en interacteren met een object. Sensomotorische vaardigheden leggen de basis voor het leren.

Het Senso Motoriekspel is een geweldig hulpmiddel om dit gebied te bevorderen.

Doel

  • het verbinden van zintuiglijke waarneming , zenuwen en beweging
  • het verbeteren van de perceptie van het lichaam
  • het verbeteren van de lichaamscoördinatie
  • het verbeteren van beweging van lichaamsbeweging in de ruimte
  • het verbeteren van zelfvertrouwen
  • het bevorderen van sociaal gedrag

Leeftijd 3-99 jaar.

Prijs:
€8,25,- per stuk excl. btw.
(€9,98,- incl. btw.)
Exclusief verzendkosten

ExMocise ® zijn ‘gezonde kaartspellen’ waarmee kinderen een gezond lichaam kunnen houden of krijgen door het stimuleren van dagelijkse beweging. De spellen zijn voor ouders, begeleiders, leraren en therapeuten een instrument om ze hierbij te helpen. Ze maken kinderen op een speelse manier bewust van hun gezondheid, hun conditie en het belang van controle over spieren. De kaarten zijn door duidelijke fotografie snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek aandachtsgebied binnen het jonge lichaam. Er zijn zes spellen:
1. Het kleine Adem spel
2. Het kleine Motoriek spel
3. Het kleine Rug spel
4. Het kleine Voet spel
5. Het Senso Motoriekspel
6. Het kleine Bal spel

X
X