game_as kopieBeschrijving:
Het kleine Ademspel is gericht op het verbeteren van de algehele conditie, het trainen van ademhaling gerelateerde speren en het bewuster leren ademhalen. Op 32 oefenkaarten tonen 8 dieren telkens 4 oefeningen. In de speelhandleiding worden verschillende spelvarianten uitgelegd die zowel individueel als voor een groep te gebruiken zijn. De oefeningen kennen 4 moeilijkheidsgraden die naar leeftijd of ambitieniveau gebruikt kunnen worden.

Ademen is leven. Behalve fysiologisch tevens essentieel voor communicatie en direct gerelateerd aan ons fysieke en mentale welzijn. Ademhaling wordt beïnvloed door sterke emoties: we houden onze adem in bij angst, zijn buiten adem door opwinding, kunnen briesen van woede, verstikken door zorgen, enz. Het burn-out syndroom bij volwassenen of een depressie bij kinderen zijn nauw verwant aan het effect op ons ademhalingsapparaat door bijvoorbeeld angst voor school, het gevoel van druk om te presteren, de financiële nood van een huishouden, enz.

Het kleine Ademspel spel leert kinderen op jonge leeftijd hun ademhaling te trainen en er controle over te krijgen.

Doel

  • trainen van lichaamsbewustzijn
  • activering en het versterken van de oraal-motorische spieren – versterken van het ademhalingssysteem
  • activeren en vergroten van de middenrif activiteit
  • aanleren van gerichte en gedoseerde ademhaling
  • bevorderen van sociaal gedrag
  • bevorderen van longelasticiteit
  • het verbeteren van de totale lichaamsspanning

Prijs:
€8,25,- per stuk excl. btw.
(€9,98 incl. btw)
Exclusief verzendkosten

ExMocise ® zijn ‘gezonde kaartspellen’ waarmee kinderen een gezond lichaam kunnen houden of krijgen door het stimuleren van dagelijkse beweging. De spellen zijn voor ouders, begeleiders, leraren en therapeuten een instrument om ze hierbij te helpen. Ze maken kinderen op een speelse manier bewust van hun gezondheid, hun conditie en het belang van controle over spieren. De kaarten zijn door duidelijke fotografie snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek aandachtsgebied binnen het jonge lichaam. Er zijn zes spellen:
1. Het kleine Adem spel
2. Het kleine Motoriek spel
3. Het kleine Rug spel
4. Het kleine Voet spel
5. Het Senso Motoriekspel
6. Het kleine Bal spel

X
X