Het kleine motoriekspel

game_ms kopieBeschrijving:
Het kleine Motoriekspel is gericht op het verbeteren van de bewegelijkheid, de coördinatie en het detail-gevoel.
Op 32 speelkaarten tonen 8 dieren telkens 4 oefeningen. In de speelhandleiding worden verschillende spelvarianten uitgelegd
die zowel individueel als voor een groep te gebruiken zijn. Het spel kent 4 moeilijkheidsgraden die naar leeftijd of ambitieniveau gebruikt kunnen worden.
Gebrek aan motorische vaardigheden kan problemen veroorzaken op school als ook in het dagelijks leven. Kinderen en volwassenen met deze aandoening lopen een verhoogt risico op bijvoorbeeld obesitas. Dit is een direct gevolg van een lagere fysieke activiteit en een laag zelfbeeld. Ook schoolprestaties kunnen ernstig leiden onder het gebrek aan motorische vaardigheden.

Het kleine Motoriekspel kan dagelijks gebruikt worden om oefeningen te doen die het lichaam helpt om het belangrijke spiergeheugen te ontwikkelen. Wanneer een beweging wordt herhaald in de tijd, word het lange termijn spiergeheugen opgebouwd voor die taak. Het trainen van motorische vaardigheden kan secundaire complicaties, zoals academische falen of sociale terugtrekking voorkomen.

Doel

 • bevordert de mobiliteit
 • bevordert de coördinatie
 • traint de gevoeligheid voor beweging
 • bevordert een betere lichaamshouding
 • bevordert het sociaal gedrag
 • introduceert nieuwe cognitieve ervaringen voor de zenuwen en de hersenen
 • Prijs:
  €8,25,- per stuk excl. btw.
  (€9,98,- incl. btw.)
  Exclusief verzendkosten

  ExMocise ® zijn ‘gezonde kaartspellen’ waarmee kinderen een gezond lichaam kunnen houden of krijgen door het stimuleren van dagelijkse beweging. De spellen zijn voor ouders, begeleiders, leraren en therapeuten een instrument om ze hierbij te helpen. Ze maken kinderen op een speelse manier bewust van hun gezondheid, hun conditie en het belang van controle over spieren. De kaarten zijn door duidelijke fotografie snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek aandachtsgebied binnen het jonge lichaam. Er zijn zes spellen:
  1. Het kleine Adem spel
  2. Het kleine Motoriek spel
  3. Het kleine Rug spel
  4. Het kleine Voet spel
  5. Het Senso Motoriekspel
  6. Het kleine Bal spel

X
X