Laatste nieuws

Bewegend leren

IMG_2130Bewegend leren binnen Huis voor Beweging
Als we bewegen zijn we energieker en voelen we ons gelukkiger. We zitten minder en we kunnen het denkvermogen meer combineren met het hart en het hele lijf. We kunnen daardoor meer genieten van de energie die dan vrij komt. We hebben plezier, voorkomen stress, ontwikkelen onszelf beter, we worden creatiever en komen meer in balans. Er is meer bloedsomloop en we worden minder moe in ons hoofd. Als we in beweging komen middels activerende werkvormen verandert de energie en kun je een opdracht makkelijker van meerdere kanten bekijken.

Bewegend leren is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Met simpele ingrepen kom je al een heel eind.
Bewegend leren is werken met activerende werkvormen met het sausje bewegen erover heen. Je hoeft het als trainer of docent niet allemaal zelf te bedenken. Er zijn veel werkvormen beschikbaar die je zo kunt gebruiken en ‘in beweging’ kunt uitvoeren. Het vraagt alleen wel lef van de trainer om het te gaan doen. Starten met een werkvorm In Beweging die energie geeft en die direct het onderwerp van de training inluidt, is een sterk begin. Door daarna het zitten af te wisselen met deze werkvormen, waardoor mensen volop het geleerde tot zich kunnen nemen, is een krachtig middel tot leren.

IMG_1286

IMG_1280

 

 

 

 

Veel theorie wordt vaak gedropt in trainingen. Maar feit is dat je niets met kennis kunt als de vaardigheden, ervaring of attitude ontbreken. Deze elementen zijn noodzakelijk om de theorie in de praktijk neer te zetten. In onze trainingen werken we altijd met vaardigheden die iemand moet bezitten om het geleerde in de praktijk te kunnen gebruiken. En echt, bewegend leren is dan ook nog eens zoveel malen leuker en krachtiger. Het zien van blije gezichten als mensen vol energie weggaan om hun trainingen actiever vorm te gaan geven, geeft ons ook weer energie. En zonder energie geen resultaat.

Vanuit onze energie willen wij mensen In Beweging laten leren, willen we hen hierdoor inspireren om verder te kijken, uitdagingen aan te gaan en daadwerkelijk in beweging te komen. Dat is hoe wij werken met bewegend leren.

X
X