Laatste nieuws

RealFit heeft Huis voor Beweging als nieuwe eigenaar

IMG_4297RealFit, dé effectieve Limburgse aanpak voor jongeren met overgewicht, heeft een nieuwe eigenaar. Per 21 september 2015 is RealFit, dé cursus voor jongeren met overgewicht, overgedragen aan Huis voor Beweging. Huis voor de Sport Limburg, als provinciale sportorganisatie, heeft het eigenaarschap van RealFit overgedragen aan Huis voor Beweging omdat daar de landelijke uitrol beter bij past.

RealFit is een multidisciplinaire aanpak voor jongeren van 13 tot 18 jaar met (beginnend) overgewicht. Deze interventie is in Limburg ontwikkeld door Huis voor de Sport Limburg in samenwerking met GGD Zuid-Limburg en de voormalige Thuiszorg Westelijke Mijnstreek. Binnen RealFit gaan jongeren aan de slag met sport en bewegen en worden ze begeleid door een diëtist en een gedragsdeskundige. Samen met hun ouders werken ze aan hun doel: een gezondere leefstijl waar ze zich beter bij voelen.
Uit onderzoek blijkt dat jongeren die hebben deelgenomen aan RealFit goede resultaten behalen, zowel wat betreft gedragsverandering als gewichtsreductie. Tevens blijkt uit de resultaten van het succesvolle lange termijn effectonderzoek dat het leefstijlprogramma van RealFit ook een langdurig positief effect heeft op de gezondheid van jongeren. Op basis van deze resultaten heeft RealFit als eerste interventie op het gebied van overgewicht in Nederland de erkenning ‘effectief’ ontvangen.

In de afgelopen jaren is RealFit al meer dan 75 keer uitgevoerd en het succes ging tot ver over de provinciegrenzen heen, zelfs tot in het Caraïbisch gebied. Dankzij de Sportimpuls heeft de landelijke verspreiding een enorme boost gekregen. Om de interventie nóg beter landelijk uit te kunnen rollen, heeft Huis voor de Sport Limburg, als provinciale sportorganisatie, het eigenaarschap van RealFit overgedragen aan Huis voor Beweging.

Huis voor Beweging werkt op landelijk niveau en is ontwikkelaar en eigenaar van diverse interventies op het gebied van bewegen. Wij delen dezelfde passie als Huis voor de Sport Limburg: mensen in beweging brengen, vooral diegenen die daar wat extra hulp bij nodig hebben. RealFit is bij Huis voor Beweging dus in goede handen.

Graag wijzen we erop dat in februari 2016 de laatste tranche van de sportimpuls open wordt gesteld die subsidiemogelijkheden biedt om RealFit uit te voeren. Als u belangstelling heeft om met RealFit te starten in uw organisatie of gemeente, begin dan op tijd en neem contact met ons op via info@huisvoorbeweging.nl

X
X