Bewoners van het Huis

Nanette Hagedoorn

Samen leren en dromen realiseren

20130506-101334-nanette en kim-Edit

Visie
Leren en leren over hoe mensen leren is een rode draad in mijn leven. Het fascineert me hoe mensen op verschillende manieren leren en wat je daar als trainer of coach voor in huis moet hebben. Ik ben ervan overtuigd dat mensen beter leren door gebruik van linker- rechter en hersenhelft. Bovendien is niet iedereen cognitief ingesteld. Sommige mensen leren meer door beelden, anderen door stapsgewijs uitproberen. Daarom werkt het zo goed om te variëren als trainer in je aanbod. Leerstof aanbieden in allerlei werkvormen, in beweging, op creatieve manier, interactief, buiten en binnen, het helpt allemaal bij het leren.

Ervaring
Mijn loopbaan begon in de journalistiek vanuit een oprechte interesse hoe de wereld en mensen in elkaar steken. Je beschouwt en beschrijft en staat daarbij aan de zijlijn. Na een aantal jaren wilde ik liever meedoen en mensen in een organisatie ondersteunen met hun communicatiewerkzaamheden. Zo werkte ik bij het NCDO als communicatieprofessional en gaf daarnaast met journalist Jac Vroemen prestatie- en mediatrainingen bij non-profitorganisaties. In 2001 werd ik communicatiemanager bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Daar heb ik mijn kennis van het communciatievak uitgebreid en in praktijk gebracht. Jarenlang heb ik met veel plezier leiding gegeven aan de communicatieafdeling.

Sinds begin 2013 werkt de organisatie met zelfsturende teams en ben ik coach van twee teams. Heel boeiend om teamprocessen te zien en te begeleiden. Vanuit de rol als coach ben ik gefascineerd in de vraag hoe mensen in hun kracht kunnen komen en gaan doen wat echt bij ze past. Vanuit die belangstelling heb ik een training gevolgd in de Creatiespiraal (de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid) en een opleiding tot chakradeskundige.

Energie
Samen zin krijgen om een kleine of grote droom te verwezenlijken. En dan met elkaar bouwen en zorgen dat het voor elkaar komt. Die focus om iets neer te zetten geeft mij veel energie. Het kan gaan om het maken en geven van een nieuwe training, tot het schrijven van een boek of het bedenken en uitvoeren van een nieuwe strategie voor een organisatievraagstuk.

Bewegen
Bewegen is voor mij belangrijk omdat ik niet lang stil kan zitten. Even opstaan en iets anders doen brengt me vaak op nieuwe ideeën. Echt sporten doe ik (te) weinig. Ik kan enorm genieten van een boswandeling, een skatetocht of rommelen in mijn tuintje.

Delen:     
Facebooktwitter

Login