Laatste nieuws

Nieuw: Fietskriebels

IMG_2828

Fietskriebels; Nieuw binnen de interventie Beweegkriebels
Fietskriebels is, in de kader van de Tour de France, ontwikkeld voor de Gemeente Utrecht. Huis voor Beweging heeft het programma ontwikkeld vanuit hun expertise op bewegen en actieve leefstijl voor jonge kinderen. Fietskriebels is een activiteitenprogramma gericht op (leren) fietsen voor de allerkleinsten (2-4jaar) binnen kinderopvang, peuterspeelzaal of voorschool. Samen met kinderopvang Spelenderwijs en Harten voor Sport is Fietskriebels tijdens de Tour ingezet en wordt het programma nu landelijk uitgerold.

Met (loop)fietsjes, driewielers, stepjes of loopwagentjes zijn verschillende activiteiten beschreven die zowel binnen als buiten kunnen plaatsvinden. De kinderen leren op een speelse manier onder andere evenwicht bewaren, sturen, fietsen maar vooral plezier hebben in bewegen.
In het programma staan ideeën en mogelijkheden om de activiteiten op een eenvoudige speelse wijze uit te voeren.
Ook ouders kunnen fietskriebels gebruiken om op een leuke manier samen te bewegen of om hun kind(eren) te leren (loop)fietsen.

Fietskriebels wordt de komende 2 maanden omgezet naar een module binnen Beweegkriebels, aangepast aan de vormgeving van Beweegkriebels.
Voor meer informatie over Fietskriebels en de mogelijkheid een workshop te laten verzorgen of Fietskriebels in te zetten binnen opvang, neem contact met ons op via info@huisvoorbeweging.nl

IMG_2855 IMG_2939IMG_2902 IMG_2918

 

 

X
X