Laatste nieuws

Menzis breidt samenwerking met gemeente Arnhem uit

ARNHEM – Oudere Arnhemmers en mensen met een laag inkomen krijgen extra steun in het nastreven van een goede gezondheid. Dat gebeurt met programma’s om meer te bewegen en gezonder te eten.
Volgens voorlopige tellingen van Menzis zijn er dit jaar opnieuw zo’n 11.700 gezinnen die gebruik maken van de polis. Omdat de gemeente en de zorgverzekeraar daar aan bijdragen, valt de maandpremie wat lager uit. De vooral op preventie gerichte projecten zijn in principe ook toegankelijk voor mensen die elders zijn verzekerd.

BeweegKuur GLI
Bestaande projecten gericht op het propageren van een gezonde leefstijl worden komend jaar voortgezet en uitgebreid. Zo doen via Sportbedrijf Arnhem en sportschool Formupgrade zo’n 120 mensen met een minimuminkomen – met name uit de wijk Malburgen – mee aan de BeweegKuur GLI. De BeweegKuur GLI van Huis voor Beweging bestaat uit trainingen, in combinatie met advies en ondersteuning op het gebied van voeding en gezond gedrag. Dit jaar moet de participatie groeien naar 200 deelnemers.

GO! Gezond Onderweg
Een blijvertje moet ook het project GO! worden waarmee kinderen met overgewicht en obesitas worden geholpen. Aan het mede door kinderartsen, huisartsen en maatschappelijk werk opgezette ‘Gezond onderweg’ doen nu zo’n 250 kinderen uit Malburgen en Presikhaaf mee. ,,Het gezin wordt er ook bij betrokken”, legt programmamanager Christiaan Rademaker van Menzis uit. ,,Samen met de coach worden boodschappen gedaan en gekookt.” De resultaten zijn zo bemoedigend dat het project naar Rheden, Zetten en Lingewaard is uitgewaaid. Arnhem breidt begin 2020 GO! uit naar nog eens drie wijken: Klarendal, het Broek en Geitenbeek. Huis voor Beweging verzorgt sinds medio 2019 de functie van kwartiermaker voor GO!

Boetes
Aan het gemeentelijk beleid om te voorkomen dat inwoners in de schulden geraken of daar niet meer uitkomen, draagt de zorgverzekeraar sinds drie jaar bij door snel in te grijpen bij achterstallige premiebetaling. Drie jaar geleden kregen 674 verzekerden nog te maken met boetes en gedeeltelijk loonbeslag, momenteel zijn dat er nog maar 330. De daling met bijna de helft is te danken aan een speciale regeling. 

Dit nieuwsbericht is een bewerking van een artikel in De Gelderlander

X
X