Laatste nieuws

Aanmelden EnergieDAG kan tot 10 september!

De EnergieDAG van Huis voor Beweging biedt een unieke gelegenheid om nieuwe kennis, activerende werkvormen en spelrepertoire op te doen. Samen met inspirerende partnerorganisaties presenteren we de nieuwste inzichten, innovatieve aanpakken en materialen, waar wij blij van worden. Een inspirerend programma, met serieuze inhoud, in een sfeervolle ambiance. Meld je snel aan!

Programma
09.30 – 10.00  Inloop
10.00 – 10.30  Energieke Opening
10.35 – 11.35  Eerste ronde workshops
11.40 – 12.40  Tweede ronde workshops
12.45 – 14.15  Energieke Netwerklunch
14.20 – 15.20  Derde ronde workshops
15.25 – 16.30  Energieke Afsluiting

Workshops
Inschrijven voor de workshops vindt plaats op de dag zelf.

1. Dynamische sessie: De ondernemende sportprofessional 
Johan Steenbergen, Kennispraktijk

Door tal van veranderingen in onze (sport)samenleving, worden er andere eisen gesteld aan sportorganisaties en opleiders. Deze maatschappelijke verandering, soms ook wel getypeerd als “meer samenleving, andere overheid.”, stellen andere eisen aan professionals in de sport. De hedendaagse sportprofessional is vooral gericht op vakkennis en inhoudelijk gedreven (waar we in de sport de afgelopen jaren mee zijn opgegroeid), maar moet steeds meer blijk geven van een ondernemende houding en ondernemend gedrag. Wat betekent dat precies voor ‘de’ sport- en opleidingswereld? Welke vaardigheden zijn hiervoor nodig?  In deze workshop wordt op interactieve wijze ingegaan op de ondernemende sportprofessional.

2. Toegepaste wetenschapssessie: Bewegen, slaap en overgewicht  
Monique L’Hoir, Wageningen University

We weten allemaal dat bewegen en een gezonde voeding bijdraagt aan een gezond gewicht. Maar wat gebeurt er precies tijdens je slaap? Het is een feit dat een gezonde slaap een gelijkwaardige rol inneemt, naast gezonde voeding en genoeg beweging. Wetenschappers hebben een relatie gevonden tussen slaap en overgewicht. Interessante en nuttige informatie, want wat betekent dat voor jong en oud?

3. Kennissessie: Beweegrichtlijnen, kennis & feiten over Bewegen 
Noor Willemsen, Kenniscentrum Sport

In Nederland voldoet 47% van de mensen aan de beweegrichtlijnen. Per leeftijdsgroep zit nog veel verschil in het voldoen aan de beweegrichtlijnen. Hoe kun je mensen stimuleren om meer te bewegen? In deze sessie gaan we in op de feiten & cijfers rondom bewegen en leer je hoe je anderen kan stimuleren om meer te bewegen op een positieve manier, onder andere met de Beweegcirkel

4. Interactieve sessie: Eten en gedrag van kinderen 
Michelle van Roost en Manon van Eijsden, Voedingsjungle

Wat is gezond voor mijn kind? Dat is samengevat de meest gestelde vraag aan Voedingsjungle. Het blijft voor veel ouders én professionals een uitdaging: gezond eten met de kinderen. Want wat is nu echt gezond? Hoeveel suiker mag een kind en wat als een kind geen groente lust? In “wegwijs in de voedingsjungle” nemen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen van ouders én professionals weg rondom voeding voor kinderen.

5. Inspiratiesessie: Begrijpelijk communiceren voor iedereen, hoe doe je dat?
Naïma Abouri, Pharos

Komt dit u bekend voor?
Professional: “Ik dacht dat we een goed gesprek hadden, hij knikte en glimlachte vriendelijk. Maar bij het tweede gesprek bleek hij het niet te hebben opgepikt…”
In Nederland heeft 1 op de 6 volwassenen (18%) moeite met lezen en schrijven (Algemene Rekenkamer, 2016). Een veel grotere groep, namelijk 1 op de 3 volwassenen (36%), heeft beperkte gezondheidsvaardigheden (Nivel, 2018).
Het is voor veel professionals lastig om te bepalen in welke mate patiënten laaggeletterd en/of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben. En een uitdaging om vervolgens hun communicatie daarop aan te passen.
Hoe zorg je voor begrijpelijke communicatie op maat? In deze workshop ga je aan de slag en ervaar je zelf wat werkt. In een interactieve sessie, met veel ruimte voor uitwisseling, zullen deelnemers allerlei tips en tricks krijgen hoe zij hun mondelinge, schriftelijke als digitale informatie kunt aanpassen om eenvoudig te communiceren met laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De tips en uitwisseling worden afgewisseld met theorie, zodat alles na de workshop direct toepasbaar is in de praktijk.

6. WerkAtelier: Partnerships
Jaap de Graaf, Zanskar Training & Consultancy

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”.
Door samen te werken met publieke en private partijen kun je kennis, middelen en netwerken delen om impactvolle projecten en innovaties tot stand te brengen. Maar hoe vind je en bind je de juiste partners? Wat vraag je en wat heb je te bieden?
Dit werkatelier gaat over de kunst van het bouwen aan en regisseren van effectieve en duurzame partnerships.
We gaan na een korte inleiding praktisch aan de slag met de vraagstukken van de deelnemers. Deze kunnen gaan over je partnerstrategie, je propositie, de werving en selectie, de fase van contact tot contract of je eigen stijl als regisseur van partnerships. Na deze workshop kun je met vertrouwen de eerste stappen zetten op weg naar effectieve en duurzame samenwerking.

7. Praktijksessie: 1001 tikspelen met de filosofie van Huis voor Beweging
Kim in Beweging

Vos kom uit je hol of paintbal?? De uitdaging van het creëren van een tikspel voor jouw doelgroep, passend bij de vaardigheden én de beleefwereld van je deelnemer. Jouw eigen hoge hoed, vormt na deze workshop een onuitputtelijke bron aan nieuwe tikspelen.

8. Probeersessie: De nieuwste spelmaterialen, ideeën en mogelijkheden 
Erik Spiegelenberg, Expertisecentrum Nijha

Met welke nieuwe spelmaterialen kun jij senioren en kinderen in beweging brengen? Wat dacht je van de Fluiflat, een bal gevuld met water die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor mikvormen, of de tangle sensory die de handvaardigheden verbetert en zorg voor ontspanning. Met spelmaterialen als mono fling en co-operband krijgen kringspelen een nieuwe dimensie. Voor het in beweging brengen van jongere kinderen nemen we de o.a. balansbogen en de foooty mee. Uiteraard kun je ook diverse ballen proberen. Naast nieuwe materialen inspireren wij je ook met nieuwe toepassingen van spelmaterialen die je allang kent.
Na een korte introductie over nieuwe ontwikkelingen testen we de spelmaterialen in de praktijk en delen we een aantal ideeën hoe ze te gebruiken in de lessen of bij activiteiten.

9. Uitdagende sessie: Risicovol spel
Zeina Bassa-Dafesh, Veiligheid NL

Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij een risico bestaat op een (kleine) verwonding. Dat is goed voor het ontwikkelen van de risicocompetenties van kinderen; hierdoor worden zij mobiel vaardiger, zelfverzekerder én socialer. Steeds meer organisaties zijn bezig met het vormgeven van het thema risicovol spelen binnen hun organisaties.
Tijdens de interactieve Workshop Risicovol Spelen krijg je (nieuwe) inzichten en praktische tips over risicovol spelen waarmee je op je eigen groep, in je eigen team of organisatie direct aan de slag kan!

10. Nieuwssessie: Nieuw van Huis voor Beweging: interventies, producten en ontwikkelingen
Monique Hampsink en Yrsa Wagemaker, Huis voor Beweging

Natuurlijk kan Huis voor Beweging op haar eigen EnergieDag niet ontbreken. We willen graag onze nieuwe interventies en ontwikkelingen delen zoals; Beweegkriebels+, Baby en Peuterpret, BeweegKuur en ontwikkelingen rondom GO! Daarnaast beleven we in deze workshop inspirerende nieuwe producten van Huis voor Beweging. Een informatieve, praktische en beweegsessie. En natuurlijk ga je niet met lege handen weg!

Locatie en tijd
Datum:   Donderdag 26 september, 09.30 – 17.00 uur
Plaats:    De Zalen van Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht

Investering
De investering voor deze dag bedraagt €175,00 per deelnemer.
Hiervoor bieden wij je een inspirerende dag, koffie/water/thee, lunch en borrel incl. hapje.

Aanmelden
Ik meld me aan voor de Energiedag op 26 september
Aanmelden kan ook door een mail te sturen naar willie@huisvoorbeweging.nl, met vermelding van voornaam, achternaam, organisatie, mailadres.

X
X