Laatste nieuws

Masterclass Sportpsychologie: Afvallen is topsport

Een gezonde leefstijl vereist een sterke zelfregulatie en motivatie op de langer termijn. De BeweegKuur GLI zet in op het realiseren van gezondheidswinst door meer bewegen; gezonde voeding en gedragsverandering middels het ondersteunen van het zelfmanagement. Sportpsychologie is het vakgebied binnen de psychologie dat zich bezighoudt met gedrag en presteren.

In deze Masterclass zullen Huis voor Beweging en sport- en prestatiepsycholoog Dominique van der Paard de psychologische mechanismen achter overgewicht & obesitas nader toelichten. Daarnaast zullen er praktische handvatten, activerende werkvormen en tips worden gegeven om gedragsverandering te stimuleren tijdens de BeweegKuur-interventie. Denk hierbij aan: Hoe maak ik mijn deelnemer bewust van zijn/haar gedrag (coping)? Hoe boor ik duurzame motivatie aan (waarden)? Hoe maak ik mijn deelnemer weerbaarder in het omgaan met tegenslagen (mindset, omgaan met pijn en ongemak)?

Deze gespecialiseerde kennis is direct toepasbaar voor professionals van de BeweegKuur GLI. Sportpsychologie gaat namelijk over presteren, oftewel: over het behalen van doelen, omgaan met tegenslagen (mindset), jezelf blijven motiveren op de langer termijn. Deze onderwerpen zijn universeel voor eenieder en zeker ook voor de deelnemers aan de BeweegKuur GLI. Om deze reden wordt in de wetenschap afvallen ook wel vergeleken met topsport. Het vereist motivatie en cognitieve capaciteit, willen is niet genoeg. Afvallen is hierin vergelijkbaar met topsport.

De Masterclass wordt online aangeboden op 18 juni van 10:00-12:30.
Kosten voor deze Masterclass zijn € 125,-.
Interesse? Laat het ons weten op info@huisvoorbeweging.nl

X
X