Laatste nieuws

Klein Jantje krijgt Beweegkriebels

“Klein Jantje krijgt Beweegkriebels” is het zesde prentenboekje in de reeks “Klein Jantje” van Stijn Broeder en Wanda Bosbaan.
Het is een speciale uitgave in samenwerking met  Huis voor Beweging.

Beweegkriebels  is de erkende interventie van  Huis voor Beweging en draagt bij aan een gezonde leefstijl.
Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Voor (jonge) kinderen is spelenderwijs bewegen dus heel belangrijk. Door veel en gevarieerd te bewegen leert het kind vele bewegingen onder de knie te krijgen en ontwikkelt een kind vele vaardigheden, zowel motorisch, cognitief, als emotioneel. Het is dus belangrijk jonge kinderen veel te laten bewegen, spelen en ontdekken.

Wanda is trainer Beweegkriebels en zij zet zich al 15 jaar in om het ‘veel en gevarieerd’ bewegen in te zetten op voorscholen, in de kinderopvang en in de kleuterklas. De uitnodiging van Huis voor Beweging  om  een “Klein Jantje” boekje te maken zodat kinderen spelenderwijs gaan bewegen bleek een hele fijne samenwerking. Beweegkriebels heeft nu haar eigen prentenboek.

Rennen, springen, dansen, rollen; bewegen geeft plezier. Voor bewegen met jonge kinderen heb je weinig nodig en met Klein Jantje krijg je er zin in.
In “Klein Jantje krijgt Beweegkriebels” worden kinderen, ouders en professionals meegenomen en ontdekken zij hoe simpel en fijn het is om te bewegen.
Tijdens het voorlezen van “Klein Jantje krijgt Beweegkriebels” kan geen kind stil blijven zitten
www.kleinjantje.com

 

X
X