Informatie voor jongeren

Wil je beweegactiviteiten voor jouw leeftijdsgenoten organiseren? Lijkt het je leuk om mee te denken over de activiteiten bij jouw sportvereniging of lijkt het je het interessant om te leren trainen?
Kijk dan eens of je met andere jongeren een whoZnext-team kunt oprichten.
Zie je dat zitten?
Onderneem dan de volgende stappen:

Stap 1
Zoek een organisatie die jullie wil begeleiden bij het opzetten van een whoZnext-team. Denk hierbij aan je eigen sportvereniging, buurthuis of school.

Stap 2
Stel een vast team samen van vijf tot acht jongeren. Het team vormt de kern van het whoZnext- team, maar er kunnen natuurlijk meer jongeren meehelpen met de uitvoering. Het team vormt het aanspreekpunt van whoZnext voor alle jongeren in de omgeving.

Stap 3
Benoem een coach (begeleider) van het whoZnext-team. Dit kan bijvoorbeeld een docent, trainer, sportbuurtwerker of een enthousiaste ouder zijn.

Stap 4
Neem contact op met de jeugdsportconsulent van de provinciale sportraad in jouw provincie en vraag na of de sportraad jouw team kan ondersteunen bij whoZnext of neem contact op met Huis voor Beweging.

Stap 5
Plan samen met de provinciale sportraad of Huis voor Beweging een datum voor een whoZnext-training. In deze training leer je alles over whoZnext en het zelf opzetten en uitvoeren van beweegactiviteiten. Ook gaan jullie de ideeën die jullie hebben concreet maken. Verder wordt het complete startpakket uitgereikt. Deze dag is tevens de officiële start van het nieuwe whoZnext-team. Ook kun je de pers benaderen voor extra promotie van jullie whoZnext-activiteiten.

Stap 6
Start met de uitvoering van jullie whoZnext-activiteiten en -ideeën onder begeleiding van jullie coach.

X
X