Lees hier hoe diverse professionals Natuursprong beleven

Succesvol concept Natuurbus
Lees hier het verhaal over het concept Natuurbus van een landelijke BSO-groep, die dit heeft vorm gegeven in samenwerking met Staatsbosbeheer en een lokale busmaatschappij. Elke schoolvakantie rijdt deze bus door heel Nederland en brengt zo honderden kinderen naar de speelnatuur.

Natuurlijk spelen in het wijkgroen
In Rotterdam heeft natuurspeeltuin de Speeldernis het initiatief genomen om in hun speelnatuur tweehonderd buurtcoaches op te leiden tot spelbegeleider Natuursprong. Het is onderdeel van een ambitieus sociaal maatschappelijk plan om kinderen (en ouders) in het wijkgroen te laten spelen (www.ravottuh.org). Laat je verrassen door deze insteek. Klik hier om meer te lezen.

Fantastische lesondersteuning
Een basisschool leerkracht in Friesland had haar groep 5 ingeschreven voor een ochtend Natuursprong. Lees hier hoe ze slootje springen ervaart als verrijkende lesondersteuning. En hoe ze het vervolgens in de klas nabespreekt.

Ongemerkt grensverleggend
Een pedagogisch medewerker van een BSO uit Best zag de kinderen spelenderwijs groeien. Hoe een dagje spelen in het bos voor kinderen ongemerkt grensverleggend kan zijn. Lees hier haar observaties.

Verrijkend natuurlijk spelmateriaal
Sport service Ede is blij met dit aanvullende nieuwe aanbod op het gebied van sport en spel. Angeline, die opgeleid is tot spelbegeleider Natuursprong, heeft er leuke werkvormen geleerd om kinderen te laten spelen met natuurlijk spelmateriaal. Lees hier haar verhaal.

Verbondenheid met de natuur ervaren
Vanuit Staatsbosbeheer is veel enthousiasme over dit project. Boswachter Rick van Basten kan met de kinderen via Natuursprong het gevoel delen dat hij zelf als kind had. Uren struinde hij vroeger door de uiterwaarden. Hij geniet ervan om met Natuursprong de kinderen weer in contact met de natuur te brengen. Lees hier meer…

Sfeerreportage Train de trainer Natuursprong
Om meer gevoel te krijgen van een train de trainer Natuursprong, is het wellicht interessant om deze korte sfeerimpressie te lezen, met wat reacties van deelnemers. Lees hier meer.

Eenvoudig en laagdrempelig
Lees welke dimensie Natuursprong aan het ‘gewone’ sportwerk (in de wijk of gymzaal) toevoegt en waarom een bewegingsconsulent het zo inspirerend vindt om de activiteiten van Natuursprong aan andere professionals door te geven. Lees hier meer…

Natuursprong op het MBO
MBO docenten geloven in de kracht van Natuursprong.  Lees hun visie en reactie. Lees hier meer…

Verrassend veel bereikt
Voor Jantje Beton was het doel van Natuursprong geheel in lijn met hun eigen missie en visie. Met daar bovenop die extra dimensie van het groen. Adjunct-directeur Wil Houtman is ronduit lovend over de resultaten die behaald zijn in de eerste vijf jaar en hoopt op structurele lokale inbedding. Lees hier meer…

Ronduit inspirerend format
Nelly Zuidam, voormalig programma manager bij het VSB fonds, vindt het nog steeds een ronduit inspirerend format en wijst op het sterke onderliggende concept. Het is zowel sectoroverstijgend als verbindend, en daarmee is Natuursprong als product haar tijd ver vooruit. Lees hier meer…

X
X