Een gezonde leefstijl vereist een sterke zelfregulatie en motivatie op de langer termijn. De BeweegKuur GLI zet in op het realiseren van gezondheidswinst door meer bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering middels het ondersteunen van het zelfmanagement. Sportpsychologie is het vakgebied binnen de psychologie dat zich bezighoudt met gedrag en presteren.
In deze Masterclass zullen Huis voor Beweging en sport- en prestatiepsycholoog Dominique van der Paard de psychologische mechanismen achter overgewicht & obesitas nader toelichten. Daarnaast zullen er praktische handvatten, activerende werkvormen en tips worden gegeven om gedragsverandering te stimuleren tijdens de BeweegKuur-interventie.
Deze gespecialiseerde kennis is direct toepasbaar voor professionals van de BeweegKuur GLI. Sportpsychologie gaat namelijk over presteren, oftewel: over het behalen van doelen, omgaan met tegenslagen (mindset), jezelf blijven motiveren op de langer termijn. Deze onderwerpen zijn universeel en zeker ook voor de deelnemers aan de BeweegKuur GLI. Om deze reden wordt in de wetenschap afvallen ook wel vergeleken met topsport. Het vereist motivatie en cognitieve capaciteit, willen is niet genoeg. Afvallen is vergelijkbaar met topsport.

In de masterclass komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • Hoe maak ik mijn deelnemer bewust van zijn/haar gedrag (coping)?
  • Hoe boor ik duurzame motivatie aan (waarden)?
  • Hoe maak ik mijn deelnemer weerbaarder in het omgaan met tegenslagen (mindset, omgaan met pijn en ongemak)?

Wat is de duur?
Workshop van 4 uur

Wat krijg ik ervoor terug?
Na het volgen van de workshop heb je meer inzicht in de psychologische mechanismen achter omgaan met overgewicht & obesitas.

Voor wie is het bedoeld?
De masterclass is bedoeld voor professionals van de BeweegKuur GLI om deelnemers goed te kunnen coachen en begeleiden tijdens gedragsverandering richting een gezonde leefstijl.

Wat moet ik investeren?
€99,- vrij van btw per persoon

Hoe kan ik deelnemen?
Kijk in de trainingsagenda of er een training is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany training of meer informatie, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl

X
X