Wat houdt de Train-de-trainer in?

In de train-de-trainer Beweegplezier vanaf 4 worden professionals door Huis voor Beweging opgeleid tot gecertificeerd trainer Beweegplezier vanaf 4. Gecertificeerde trainers kunnen de training Beweegplezier vanaf 4 zelfstandig uitzetten binnen hun eigen organisatie of daarbuiten.

In de training wordt aandacht besteed aan overdracht van kennis, beweegactiviteiten voor 4-8 jarigen, beweegactiviteiten 8-12 jarigen, trainersvaardigheden en coaching met betrekking tot Beweegplezier vanaf 4.

Wat is de duur?
Tweedaagse training, 5 dagdelen
NB. Heb je al eerder een tweedaagse train de trainer bij Huis voor Beweging gevolgd van één van onze andere erkende interventies? Dan kun je een eendaagse training volgen. Zie de informatie hierover onder het kopje eendaagse training.

Wat krijg ik er voor terug?

  • Certificering tot trainer Beweegplezier vanaf 4
  • Mogelijkheid tot uitzetten van de training Beweegplezier vanaf 4 in het land
  • Opname in trainerspool Huis voor Beweging

Voor wie is het bedoeld?
De train-de-trainer kan worden gevolgd door iedereen die werkt met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar; onder andere medewerkers van een buitenschoolse opvang, basisschool, welzijnsorganisatie, onderwijsbegeleidingsdienst, opleidingsinstituut, provinciale sportraad of gemeente.

Wat kan ik verwachten?

Dag 1 (globaal programma):

  • Ochtend: Kennismaking met elkaar en de inhoud van Beweegplezier vanaf 4: estafettespelen, thematisch werken, spelen met andersoortig materiaal en lijf aan lijf spelen
  • Middag: Trainersvaardigheden aan de hand de inhoud van Beweegplezier vanaf 4
  • Avond: Leerstijlen, coachvaardigheden

Dag 2:

  • Ochtend: Inhoud van Beweegplezier vanaf 4: grote organisatievormen, buiten spelen
    en trainersvaardigheden
  • Middag: Opzet en uitvoering training Beweegplezier vanaf 4, borging en monitoring, evaluatie en uitreiking certificaat

Wat moet ik investeren?
€ 1095,- tweedaagse training, inclusief overnachting, catering, handreiking en BRES spelenboek.
Of inclusief alle materialen voor trainers:
€1250,- tweedaagse training, inclusief overnachting, catering, handreiking, BRES boek, speelkaartendoosje Beweegplezier, speelkaartendoosje kinderen & ouders, beweegplaten kinderen, BeweegCD, activiteitenmap aan de slag met sporten in de BSO.

Zijn er voorwaarden verbonden aan het volgen van de train de trainer?
Ervaring met lesgeven aan groepen volwassenen en affiniteit met sport en bewegen zijn voorwaarden om deel te kunnen nemen. Voor het waarborgen van de kwaliteit van de training vragen wij kandidaten voorafgaand aan inschrijving een intake- en motivatieformulier in te vullen.

Hoe kan ik deelnemen?
Kijk in de trainingsagenda of er een training is gepland. Hier kun je ook direct inschrijven & aanmelden.
Voor een incompany training, neem contact op met info@huisvoorbeweging.nl.

Eendaagse train-de-trainer
Heb je al eerder een tweedaagse train de trainer bij Huis voor Beweging gevolgd van één van onze andere erkende interventies Beweegkriebels, Beweegpret en/of Natuursprong? Dan kun je een eendaagse training volgen.
De onderdelen speluitleg, trainersvaardigheden, coaching en leerstijlen die je in de eerder gevolgde train de trainer al hebt gevolgd zullen kort worden teruggehaald. De inhoud van de activiteiten van Beweegplezier vanaf 4 staat in deze eendaagse centraal.

Deze train-de-trainer omvat 2 dagdelen
Investering: € 495,- inclusief handreiking en catering.
Kijk voor trainingsdata op de trainingsagenda

X
X