Beginnen met een whoZnext-junior team

Welke stappen zet je intern, voordat je een whoZnext-junior team opzet?
Om het te vergemakkelijken kun je onderstaande 5 stappen volgen:

Stap 1
Bespreek het idee om te starten met een whoZnext-junior team binnen je organisatie, zowel op management- als begeleidingsniveau.

Stap 2
Bepaal als organisatie je beschikbare budget voor het organiseren van activiteiten door het team. Ga uit van ongeveer jaarlijks twee activiteiten. De meeste organisaties stellen € 250,- tot € 500,- euro per jaar beschikbaar. Het team bepaalt zelf de grootte van de activiteiten.

Stap 3
Stel een coach aan die enthousiast is om aan de slag te gaan met whoZnext-junior.

Stap 4
Zoek het benodigde materiaal bij elkaar zoals het stappenplan, het logo en eventuele mogelijkheden voor kleding, bijvoorbeeld: t-shirts of petjes.
Klik hier voor het logo
Klik hier voor een voorbeeldbrief
Klik hier voor de whoZnext-junior illustratie
Klik hier voor het whoZnext-junior plaatje

Stap 5
Werf het whoZnext-junior team, bestaande uit 6 – 8 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Met dit team komt u als coach één keer per week ongeveer 30- 45 minuten samen om te vergaderen. Het team is klaar om te starten! Ga aan de slag met uw eigen whoZnext-junior team!

Stappenplan
De map ‘whoZnext-junior, stappenplan voor het organiseren van een sportactiviteit’ bevat tips en instructies voor coaches van een whoZnext-junior-team, introductiespelletjes, stappenkaarten en mooie werkbladen voor het organiseren van een sportactiviteit. Ook vindt u achterin de map een voorbeeld van een persbericht. Het stappenplan is voor het whoZnext-junior-team een leidraad bij vergaderingen. In tien stappen leert het team bijvoorbeeld teamregels maken, brainstormen, hoe ze een checklist maken of hoe ze reclame maken voor hun activiteit. Kortom, het stappenplan ondersteunt whoZnext-junior-teams, de bedenkers en de uitvoerders, en hun coaches bij de organisatie van een sportactiviteit.

Werkbladen stappenplan whoZnext-junior
De werkbladen (stap 1 t/m 10) uit het stappenplan kunt u hier downloaden. Je kunt de werkbladen zo printen, zodat de losse bladen niet uit de map gehaald hoeven te worden om voor de teams te kopiëren.

Klik op de betreffende stap om het stappenplan te downloaden in Word-formaat.

Stap 1.  Kennismaken
Stap 2.  Wie doet wat
Stap 3.  Teamregels maken
Stap 4.  Een goed idee, Roep maar Raak!
Stap 5.  Wie, waar en wanneer?
Stap 6.  Wat hebben jullie nodig
Stap 7.  Promotie
Stap 8.  Geld
Stap 9.  De uitvoering regelen
Stap 10.Hoe is het gegaan?

X
X