RealFit

Over RealFit

  • RealFit is een cursus voor jongeren met (beginnend) overgewicht.

Binnen RealFit gaan jongeren actief aan de slag in het fitnesscentrum en worden begeleid door een diëtist en een gedragsdeskundige. RealFit is geen streng dieet volgen: het belangrijkste is dat jongeren zich beter gaan voelen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die hebben deelgenomen aan de cursus goede resultaten behalen, zowel op gedragsverandering als op gewichtsreductie.

Voor wie is RealFit?
RealFit is speciaal ontwikkeld voor jongeren. Het is een cursus voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar met (beginnend) overgewicht. De cursus omvat 13 weken waarin de jongeren aan de slag gaan binnen een fitnesscentrum waarbij ze worden begeleid door een diëtist en gedragsdeskundige. De jongeren en ouders doen veel goede ideeën op over gezond eten en hoe je op een leuke manier kunt bewegen. RealFit is geen streng dieet volgen: het belangrijkste is dat de jongere zich beter en gelukkiger gaat voelen.

Wat is RealFit dan precies?
Als start van een RealFit-cursus is er altijd een informatiebijeenkomst en een intakegesprek. Daar staat kennismaking centraal, kennismaking met de diëtist, beweegcoach en gedragsdeskundige. Alle vragen kunnen worden gesteld en verwachtingen worden doorgenomen met anderen. Daarna gaat de cursus van start.

De Cursus RealFit betekent:
  • 13 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma in een fitnesscentrum;
  • In groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een diëtist;
  • Vaardigheidslessen door een gedragsdeskundige;
  • Samen uitzoeken hoe een actieve en gezonde leefstijl kan worden aangenomen en behouden;
  • En bovenal Plezier!

Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zijn er enkele ouderavonden waar met ouders gekeken wordt hoe ze de jongere kunnen helpen met het bereiken van een actieve en gezonde leefstijl.
Toch draait de cursus voornamelijk om de jongere: Hij/zij bepaalt het resultaat van RealFit!

Delen:     
Facebooktwitter

Login