Eetplezier en Beweegkriebels

Eetplezier en Beweegkriebels

De workshop Eetplezier en Beweegkriebels is een onderdeel in de scholing een Gezonde start en de train de trainer ‘een Gezonde start’ maar kan ook los besteld worden.

De aanleiding voor Eetplezier & Beweegkriebels is dat kinderen steeds eerder en meer overgewicht ontwikkelen. Wie eenmaal overgewicht heeft, komt daar moeilijk weer vanaf. Het is dus aan te bevelen zo vroeg mogelijk gezond gedrag aan te leren.

Eetplezier & Beweegkriebels is een workshop over het belang van gezond eten en voldoende bewegen. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voorscholen kunnen de workshop inzetten om ouders te helpen bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij hun kinderen. Er is een pakket met een dvd beschikbaar waarin praktische tips & tricks worden gegeven over eet- en beweeggedrag bij kinderen tot 4 jaar aan de hand van herkenbare opvoedsituaties.
Op de dvd worden 6 thema’s uitgelicht: omgaan met strijd aan tafel, lekker spelen en bewegen, voorbeeldfunctie van ouders, belonen zonder snoep en frisdrank , televisie kijken en computeren  en tenslotte tips voor een actieve dag.

Je kunt het pakket van deze workshop bestellen via de webshop van het Voedingscentrum, www.voedingscentrum.nl. Het pakket bevat posters, flyers, een dvd en een handleiding die je stap voor stap helpt de ouderworkshop te geven.

Ook is het mogelijk een door Huis voor Beweging gecertificeerde trainer een workshop ‘Eetplezier & Beweegkriebels’ te laten verzorgen. Binnenkort vind je hier de lijst met gecertificeerde trainers. op het moment zijn we de gegevens van de trainers aan het updaten.

Kijk voor meer informatie over de workshop op www.eengezondestart.nl

Delen:     
Facebooktwitter

Login