Een Gezonde start

Over een Gezonde start

Erkende_interventie-groen+URL

‘Een gezonde start’ is een product van het Voedingscentrum, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en TNO. De train de trainer ‘Een gezonde start’ wordt uitgevoerd door Huis voor Beweging.

Een gezonde start is voor iedereen belangrijk, voor jong en oud.
Het is dan ook belangrijk dat kinderen een gezonde leefstijl van jongs af aan mee krijgen. Jong geleerd is oud gedaan!
Medewerkers in de kinderopvang spelen bij het aanleren van die gezonde leefstijl een belangrijke rol. Zij nemen de zorg voor het kind immers tijdelijk over van de ouders.

Om als medewerker in de kinderopvang optimaal bij te dragen aan een gezonde leefstijl bij kinderen is kennis nodig over voeding, bewegen en opvoeding. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden nodig om in gesprek met ouders te gaan. Ook is het van belang het goede voorbeeld te geven en kritisch te kunnen kijken naar het beleid in de kinderopvang op het gebied van eten en bewegen.

Op al deze aspecten richt ‘Een gezonde start’ zich!
‘Een gezonde start’ biedt (toekomstig) medewerkers in de kinderopvang een scholing met praktische afwisselende opdrachten en theorie over eten, bewegen en opvoeding.
De scholing maakt (toekomstig) medewerkers bewust en geeft hen een gezonde kijk op eten, bewegen en opvoeden.
Ervaar het zelf en wordt ge├»nspireerd om ‘Een gezonde start’ in de praktijk toe te passen.

De interventie Een gezonde start is erkend als Goed Beschreven in de interventiedatabase van loket gezond leven en Effectief Actief.

Kijk voor meer informatie op www.eengezondestart.nl

Delen:     
Facebooktwitter

Login