Over Beweegplezier vanaf 4

 en is Bewegen is leuk, bewegen is leren .Erkende_interventie-groen+URL

Bewegen is van essentieel belang voor kinderen.

Door veel en gevarieerd te bewegen, leren kinderen veel verschillende bewegingen onder de knie te krijgen. Door mee te doen aan beweegspelen maken kinderen contact met leeftijdgenootjes. Ze leren samen spelen, plezier te hebben, maar ook ruzie te maken en teleurstellingen te verwerken.
Kinderen die veel (buiten) spelen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien.
Geef kinderen daarom de mogelijkheid om te bewegen en te spelen, binnen of buiten, alleen of met anderen, met of zonder volwassenen om zich heen.

Iedereen die tijdens school- of opvang uren werkt met kinderen van 4-12 jaar heeft de unieke mogelijkheid spel- en beweegactiviteiten aan te bieden. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen en te bewegen, op verschillende momenten van de dag. Op school en bij de opvang zijn vaak goede ruimtes beschikbaar om leuke en uitdagende beweegspelen te doen.
Belangrijk is dan wel dat je over voldoende ideeën en deskundigheid beschikt om een uitdagend beweegprogramma vorm te geven.
Beweegplezier van af 4 kan hierbij helpen.

De interventie Beweegplezier vanaf 4 is erkend als Goed Beschreven in de interventiedatabase van loket gezond leven en Effectief Actief en staat op de menukaart van de Sportimpuls.

 

Delen:     
Facebooktwitter

Login