Startbijeenkomst projectteam

Startbijeenkomst projectteam

Om in de kwaliteit van de BeweegKuur te investeren wordt het team van de BeweegKuur: (leefstijlcoach, beweegprofessional, voedingsprofessional en lokale sport- en beweegaanbieders) geschoold. Hiervoor is een startbijeenkomst ontwikkeld, die verplicht is bij het implementeren van de BeweegKuur.

De scholing kan alleen gevolgd worden door professionals die voldoen aan de competenties die beschreven zijn in de BeweegKuur. Deze competenties zijn beschreven in het protocol BeweegKuur. Meer weten? Neem contact ons op, op: 06 22485922 of 06 53219879.

De scholing bestaat uit 1 dagdeel. In de training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Visie op de BeweegKuur
 • Inhoud, opzet en achtergrond van de BeweegKuur
 • Motiverende gespreksvoering in beweging
 • Activerende werkvormen en activerend leren
 • Regie en zelfmanagement
 • Multidisciplinair samenwerken
 • Groepsdynamica en gedragsverandering
 • Borging BeweegKuur
 • Monitoring en evaluatie
 • Samenwerking met interventie-eigenaar
 • Intervisie

Om de kwaliteit van de BeweegKuurGLI te waarborgen worden de uitvoerende professionals (leefstijlcoach, fysiotherapeut/beweegprofessional en diëtist/voedingsprofessional) geschoold. Het volgen van de scholing is voor de leefstijlcoach, voedingsprofessional/diëtist en beweegprofessional/fysiotherapeut/oefentherapeut verplicht bij het implementeren van de BeweegKuurGLI. Echter mogen andere professionals uit het projectteam ook aansluiten.
Een projectteam kan bestaan uit maximaal 5 personen waarvan maximaal 2 fysiotherapeuten, 2 diëtisten of 2 leefstijlcoaches. Ook kunnen andere professionals uit het netwerk aansluiten zoals een huisarts, POH-er, BeweegKuur-instructeur / buurtsportcoach of sport- en beweegaanbieder.

De scholing bestaat uit één dagdeel. Na het volgen van de scholing worden de professionals geregistreerd binnen het registratiesysteem van Huis voor Beweging. Deze registratie wordt door de zorgverzekeraar/zorggroep geraadpleegd bij het vergoeden van de BeweegKuur als GLI.

De scholing zal plaatsvinden op Sportcentrum Papendal, Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
De investering in 2019 bedraagt €595,- (vrij van btw) per projectteam van 5 personen + €250,- (excl. btw) licentie kosten per jaar per projectteam. De BeweegKuur is een traject van 2 jaar. Bij deelname aan de scholing met meer dan 5 personen wordt €200,- per persoon extra in rekening gebracht.

Ook is het mogelijk met meerdere aanvragers een incompany scholing aan te vragen. Dit kan bij een minimaal aantal van 2 projectteams.

De data van de scholingen zijn:

Startbijeenkomst Projectteam BeweegKuur GLI t.b.v. registratie en implementatie op mei 7, 2019 09:30

Scholing Project-team BeweegKuur GLI t.b.v. registratie en implementatie op mei 16, 2019 13:30

Scholing Project-team BeweegKuur GLI t.b.v. registratie en implementatie op juni 5, 2019 09:30

Inschrijven kan via onze trainingsagenda.
Wil je meer informatie over de scholing of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Huis voor Beweging:
Monique Hampsink 06 22485922 of Yrsa Wagemaker 06 53219879.

Delen:     
Facebooktwitter

Login