De BEWEEGKUUR

Over de BeweegKuur

De BeweegKuur is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarin de combinatie van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. De BeweegKuur is daarvoor het aangewezen programma!

Gezondheidswinst

Het doel van de BeweegKuur is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Door de combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering wordt dit gerealiseerd.

Doelgroep BeweegKuur

De BeweegKuur is bedoeld voor mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Het gaat om mensen met een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. De inclusie- en exclusiecriteria worden beschreven in de documenten van de BeweegKuur

Duur BeweegKuur

De BeweegKuur is een totaal programma van 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 1 jaar duurt en de onderhoudsfase 12 maanden.

Gedragsverandering

Belangrijkste aspect binnen de BeweegKuur is dat wordt getracht gedragsverandering te realiseren door middel van Motivational Interviewing. Hierin heeft de deelnemer zelf de regie door middel van doelen stellen en zelfmanagement. Daarnaast worden beslissingen genomen in samenspraak met de zorgprofessional, in plaats van dat ze de deelnemer van bovenaf worden opgelegd.

 

Delen:     
Facebooktwitter

Login